Alfa-college
Hoogeveen

Studenten in het zonnetje na adequaat optreden

Totaal verrast waren Iën Groote (18) uit Coevorden en Louis van Eck (19) uit Assen toen ze woensdag 29 maart in de schijnwerpers werden gezet tijdens hun mentoruur op het Alfa-college in Hoogeveen. De eerstejaarsstudenten van de opleiding Handhaver Toezicht en Veiligheid hebben onlangs snel en adequaat gehandeld nadat een vrouw in de JUMBO in Hoogeveen een epileptische aanval kreeg, viel en daarbij gewond raakte.

Voor het verlenen van Eerste Hulp ontvingen de studenten een groene kaart en een VVV-bon van opleidingsmanager Klaas Berends en mentor Rolf Janssen. Ook kregen ze een EHBO-set uitgereikt van hun instructeur veiligheidscursussen Mark Kalfsbeek.

Mentor Rolf Janssen:Het verlenen van Eerste Hulp lijkt zo vanzelfsprekend, maar dat is het natuurlijk niet. Wij zijn als docententeam ontzettend trots op deze twee en wilden de gebeurtenis dan ook niet zomaar voorbij laten gaan. De groene kaart is symbolisch, maar wordt zelden uitgereikt. We hopen natuurlijk dat al onze studenten in een soortgelijke situatie zo handelen.

EHBO-certificaat

Tijdens de pauze besloten de jongens om een boodschapje te doen bij de supermarkt. Ze waren net aan het afrekenen toen de vrouw een epileptische aanval kreeg en aan haar hoofd gewond raakte. Ze twijfelden geen moment en schoten de vrouw te hulp. Beide studenten zijn in het bezit van een EHBO-certificaat en wisten hoe te handelen. Zo gaf Iën de vrouw de ruimte, zodat ze zichzelf niet nog meer zou verwonden. Louis richtte zich tot de omstanders. Daarna werd de ambulance gebeld.

Veiligheidscursussen

EHBO en BHV zijn onderdelen van de opleidingen Beveiliger, niveau 2 en Handhaver Toezicht en Veiligheid, niveau 3. Het Alfa-college verzorgt ook veiligheidscursussen voor bedrijven.

Heeft deze informatie jou geholpen?

niet goed erg goed