Alfa-college
Hardenberg

Succesvolle Week van de Techniek

De Week van de Techniek was wederom een succes! Van maandag 27 t/m vrijdag 31 maart maakten meer dan 1100 leerlingen van groep 7 van de basisscholen en 150 leerlingen uit het voorgezet onderwijs van scholen uit het Vechtdal kennis met techniek in de praktijk. Er waren tal van activiteiten.

Vmbo-leerlingen bezoeken technische bedrijven

In samenwerking met het Alfa-college brachten leerlingen van het Greijdanus College Hardenberg, Nieuwe Veste Hardenberg, Vechtdal College Hardenberg en Dedemsvaart een bezoek aan technische bedrijven uit de gemeenten Hardenberg, Dedemsvaart en Ommen. Op deze manier worden de jongeren geholpen bij hun beroepskeuze en weten ze misschien wel of hun interesse in de techniek ligt. De tweede- en derdejaars kozen zelf twee bedrijven die ze wilden bezoeken. DRABO, Vogelzang Dakelementen, SCHURTER Industrial Graphics, bouwbedrijf Hulzebosch, Wildkamp Ditributiecentrum, Eshuis Metaal, GML Instruments, PM-Bearings, loon- en transportbedrijf Veltink, Pacton Trailers en Krepla Trappen openden hun deuren. De leerlingen kregen in groepjes een rondleiding, uitleg over het bedrijf, de daarbij behorende beroepen en te volgen opleidingen. De tl en havo-leerlingen brachten ook nog een bezoek aan het Regionaal Techniek Centrum (RTC). De technische bbl-opleidingen van het Alfa-college worden via het RTC aangeboden

We hebben enthousiaste reacties gekregen van zowel leerlingen, docenten als bedrijven. Daar doen we het voor! Hopelijk zijn er volgend jaar nog meer bedrijven uit de regio die aan deze week willen deelnemen.
zegt Jolanda Overweg, adviseur Marketing, Communicatie en Voorlichting van het Alfa-college Hardenberg.

Wetenschap en Techologiemarkt

Woensdag 29 maart was er voor mensen uit het onderwijs of die met kinderen werken een Wetenschap en Technologiemarkt in het LOC-gebouw. Het Alfa-college organiseerde deze markt met workshops in samenwerking met Stenden Hogeschool Emmen. De aanwezigen konden inspiratie op doen voor lessen. Zo waren er experimenten met ledlampjes en droogijs. Studenten van de opleiding Onderwijsassistent en van Stenden Pabo gaven demonstraties.

Heeft deze informatie jou geholpen?

niet goed erg goed