Alfa-college
Hoogeveen

Studenten Alfa-college promoten De Bij

Studenten van het Alfa-college in Hoogeveen bezoeken momenteel mensen met een Wmo-pas in Hoogeveen. De studenten van de mbo-opleidingen Business Retail, Business Administration en Verzorgende/Verpleegkundige brengen stadsbus De Bij onder de aandacht.

Stadsbus De Bij

De stadsbus is voor iedereen, en juist ook voor mensen met een Wmo vervoerpas. Wethouder Jan Steenbergen: "Wmo-pashouders kunnen reizen met zowel de regiotaxi als De Bij. De Bij is een extra vorm van vervoer naast de regiotaxi. Veel mensen hebben ontdekt dat De Bij vaak beter is dan de regiotaxi. De Bij is goedkoper, slechts 1 euro per rit. En je weet waar je aan toe bent qua tijden. Verder is het rustig en gezellig in de bus, de chauffeur is vriendelijk en behulpzaam, de bus heeft een lage instap, en er is ruimte voor een rollator. Als je reist met De Bij, houd je gewoon je Wmo pas en je kilometers erop."

Studenten op bezoek bij Wmo-pashouders

De studenten van het Alfa-college nemen een De Bij welkomstpakketje mee en halen ook de ervaringen op die mensen hebben met De Bij. Deze worden naar de gemeente Hoogeveen teruggekoppeld, als initiatiefnemer van De Bij.
Dit voorjaar worden 400 adressen bezocht. De bedoeling is dat de studenten van het Alfa-college later dit jaar de overige 500 adressen in de stad bezoeken.

Heeft deze informatie jou geholpen?

niet goed erg goed