Alfa-college

Koffers & Go Winnaar Ondernemers Award 2017

De studenten van het winnende team Koffers & Go

Tien studententeams streden woensdag 12 april in Hoogeveen met veel bravoure en inzet om deze titel 'Alfa-college Ondernemers Award', die jaarlijks wordt uitgereikt.Elk team presenteerde zich met een filmpje en een pitch. Daarna volgde een vragenvuur van de deskundige jury: hoe uniek is het product, wat is het verdienmodel, hoeveel omzet is er al gedraaid, wat zijn de toekomstplannen, waaruit bestaat jullie marketing? 

De jury en zo’n 150 belangstellenden verbaasden zich soms over de producten die in de markt gezet zijn, of de ideeën daarvoor. Want nog niet iedereen heeft het idee werkelijk kunnen uitvoeren.

Ook het publiek mocht stemmen en kon via een stemkaart de keuze bepalen voor de Publieksprijs.

Winnaars

Het Hoogeveense team Koffers & Go won de eerste prijs. De vacuümzakken creëren meer ruimte in koffers en rugzakken. Het uiteindelijke doel is koffers op de markt te brengen met een ingebouwde vacuüm zak. De jury oordeelde: “Het team heeft een oplossing voor een herkenbaar probleem. Door een slimme combinatie op bestaande toepassingen toe te passen, is een uniek product bedacht. Ook zijn alle aspecten van het ondernemerschap goed doordacht.”
 
De tweede plaats was voor Easy Info. Dit team uit Hardenberg is al succesvol met hun product, waarmee je met je mobiel direct toegang krijgt tot een voorgeprogrammeerde website. De jury vatte het samen als “knap gebruik van nieuwe technologie en mooie integratie offline en online middelen”.


Alfa-college Ondernemers Award prijzen 2017

Tube It eindigde op de derde plaats. Met hun boter verpakt in tubes bieden ze een oplossing voor een veel voorkomende ergernis op de ontbijttafel: vieze botervlootjes. De jury: “Deze oplossing bestaat al, maar nog niet voor boter”.

Esmee Spaans won in de Buitencategorie. Hieronder vallen ondernemingen van studenten die niet via school zijn opgezet, maar op eigen initiatief. Esmee studeert in Groningen Mode-Maatkleding en ontwerpt en maakt met succes unieke kledingstukken. De jury was onder de indruk van haar product, aanpak en haar prachtige focus.

De winnaar van de Publieksprijs was Easy HacksOp een originele en duidelijke manier presenteerden deze Hardenbergse studenten hun brievenbusverklikker, waarmee je op afstand kunt zien of er post in de brievenbus zit. Zo loop je nooit meer voor niks! 

Heeft deze informatie jou geholpen?

niet goed erg goed