Alfa-college
Hardenberg

Studenten kruipen in huid van Smaakpolitie

Tweedejaarsstudenten van de opleiding Manager/ondernemer horeca en Facilitair leidinggevende van het Alfa-college Hardenberg kropen onlangs in de huid van keurmeester Rob Geus van het tv-programma De Smaakpolitie. De studenten inspecteerden de catering van de gemeente Hardenberg en verschillende locaties van het Alfa-college. In het Sterrenrestaurant van het LOC-gebouw maakten de studenten maandag 2 mei bekend dat alle bezochte vestgingen voldoen aan de HACCP-eisen, de hygiënecode voor de horeca.

De studenten presenteerden in het Sterrenrestaurant hun bevindingen aan de aanwezigen en reikten certificaten uit. In groepsverband kregen de studenten een rondleiding bij de verschillende vestigingen en keerden onverwachts terug om de inspectie uit te voeren. De groepjes bestonden uit zowel studenten van de opleiding Horeca/ondernemer manager als Facilitair leidinggevende. Bertil Hulleman: De horeca-student let bijvoorbeeld op het afdekken van producten en een fd-student checkt de rubbers en temperatuur van de koeling.

Hygiënecode
Iedere horecaondernemer die eten en drinken bereidt om ter plaatse te nuttigen, is verplicht om volgens de HACCP-eisen -de wettelijke voorschriften van de voedselveiligheid-  te werken. In de hygiënecode wordt eenvoudig omschreven hoe men de voedselveiligheid en hygiëne kunt bewaken.

Heeft deze informatie jou geholpen?

niet goed erg goed