Alfa-college
Hardenberg

Studenten maken kennis met fair en duurzaam ondernemen

Alle eerstejaarsstudenten van het Alfa-college in Hardenberg namen op dinsdag 2 of woensdag 3 mei deel aan de Fair Business Campus. De Fair Business Campus is een uitdagend en leerzaam concept waarin de studenten kennismaken met fair en duurzaam ondernemen. In teamverband werden in het LOC-gebouw fictieve bedrijven opgezet. Van duurzame campings tot hotels en telefoonbedrijven.

Speeddates

De studenten bedachten zelf de bedrijfsnamen. Verder werden er logo’s, badges en plattegronden van de vestigingen in Nederland en India gemaakt en schreven de teams zich in bij de Kamer van Koophandel. Allerlei duurzame en maatschappelijk verantwoorde initiatieven werden door de studenten bedacht en tijdens de speeddates aan ondernemers uit de regio Hardenberg voorgelegd. Daarna vonden er bedrijfspresentaties plaats.

Prijswinnaars

De ondernemers kregen de lastige taak om onder andere de visie van de bedrijven en de professionaliteit van studenten te beoordelen. De winnaars kregen een lunch aangeboden in het Grand café van het LOC-gebouw. Ook konden de studententeams punten vergaren voor samenwerking, energie, klimaat, milieu, arbeidsomstandigheden en handelsrelaties. De teams met de meeste punten ontvingen een bioscoopbon en fair trade chocolade.

Speerpunt Ondernemen

Het Alfa-college stimuleert ondernemen. Regiodirecteur Klaas Bakker: Ondernemen is één van de speerpunten van het Alfa-college. De Fair Business Campus is één van de vele manieren waarop wij ondernemerschap bij studenten stimuleren. Ook samenwerking en bewustwording voor verantwoord ondernemen is belangrijk bij dit concept. Daar dragen wij graag een steentje aan bij.

Heeft deze informatie jou geholpen?

niet goed erg goed