Alfa-college
Hoogeveen

Gemeenteraadsleden in gesprek met studenten Alfa-college Hoogeveen

De Hoogeveense politieke partijen willen meer contact hebben met jongeren. Marieke Voogt, docent Burgerschap, heeft hen daarom aangeboden een bezoek te brengen aan het Alfa-college en zo werd voor maandag 8 mei een ‘pauzegesprek’ georganiseerd.

Tijdens dit bliksembezoek in de middagpauze gingen zes gemeenteraadsleden met de studenten in gesprek. Hilma Mastwijk en Klaas Kroezen van CDA, Peter Scheffers van D66, Inge Oosting Partij Van De Arbeid, Hetty Pullen van ChristenUnie en Jan Giethoorn van Gemeentebelangen Hoogeveen en omstreken waren aanwezig. Er werden goede gesprekken gevoerd met vragen als:

  • Wat leeft er bij jou?
  • Wat hebben jullie nodig om ook in de toekomst met plezier in Hoogeveen te blijven wonen en werken?
  • Wat moet daarom in de verkiezingsprogramma's staan voor de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2018?

Docent Burgerschap Marieke Voogt: Na afloop hebben we direct geëvalueerd. Ook de politici waren enthousiast. We gaan in het najaar gastlessen organiseren en ook deze pauzegesprekken gaan zeker een vervolg krijgen. Het is een goede manier gebleken om jongeren snel en heel direct in contact te brengen met politici, met de mensen die mede voor hen beslissingen moeten nemen. Wie geen zin heeft in een gesprek doet niet mee. Een ander schuift juist graag aan.

Heeft deze informatie jou geholpen?

niet goed erg goed