Alfa-college
Hoogeveen | Groningen

Erik Klingenberg wint goud tijdens finale Skills Heroes

Erik Klingenberg 1280px 

De 23-jarige Erik Klingenberg uit Emmen wist op vrijdag 12 mei, in een spannende tweedaagse finale Elektrotechnicus gebouwen van Skills Heroes, de felbegeerde titel ‘Nederlands kampioen’ te veroveren. Hij versloeg daarbij vijf studenten van andere scholen en mag zich daarom de beste student van Nederland noemen in zijn vakgebied. Erik is eerstejaars Werkvoorbereider Installaties op het Alfa-college in Hoogeveen en is werkzaam bij De Groot Installatiegroep B.V. De finale vond plaats in Den Bosch bij opleidingsbedrijf InstallatieWerk.

Pittige opdracht

De finale bestond uit vier flinke opdrachten. Erik had twee dagen de tijd om een complete motorsturingsinstallatie te bouwen en een bedradings-, storings-, en buigopdracht met succes af te ronden. “Ik vond de opdrachten pittig en er was een behoorlijke tijdsdruk. Bij een finale ligt de lat net wat hoger. Wim ten Cate, mijn docent van de opleiding Werkvoorbereider Installaties, heeft de opdracht met me voorbereid en dat heeft me goed geholpen. Ik heb ondervonden dat je gewoon rustig moet blijven en niet in paniek moet raken. Dan lukt het wel.”

Vier medailles voor De Groot Installatiegroep

De Groot Installatiegroep, een grote installateur met vestigingen in het hele land en werkgever van Erik, sleepte vier medailles in de wacht. De deelnemers worden namelijk opgegeven door de werkgever en doen mee namens zowel hun werkgever als de school. De Groot behaalde de eerste, tweede en derde prijs in de finale waar Erik aan meedeed: Elektrotechnicus Gebouwen. Maar ook bij een andere finalewedstrijd die tegelijkertijd plaatsvond, Sanitaire- en Verwarmingstechnicus, behaalde een deelnemer van De Groot een tweede plaats. Dat het installatiebedrijf zoveel prijzen won, is wellicht geen toeval. “De Groot stimuleert – net als het Alfa-college - het meedoen aan deze wedstrijden heel erg. Het ontwikkelen en laten zien van jouw vakmanschap is erg belangrijk voor hen”, aldus Erik Klingenberg.

Winnaars Elektronicus Gebouwen 1280px

Heeft deze informatie jou geholpen?

niet goed erg goed