Alfa-college
Groningen

Driedaagse hack-a-talent Leren over de grenzen van opleiding en leeftijd

Afgelopen vrijdag was de slotbijeenkomst van de onderwijsinnovatie-expeditie Hack-a-talent. Een divers team van 25 leerlingen en studenten van verschillende opleidingen en leeftijden – vmbo, havo, mbo en hbo- werkte gedurende drie dagen in The Big Building samen aan praktijkvragen  en - opdrachten van ondernemers. Ze leerden daarmee hun talenten op een ondernemende manier in te zetten en om te gaan met diversiteit en verschil in een team. 

Deze hack-a-talent is een gezamenlijk initiatief van CSG Wessel Gansfort, Alfa-college, Noorderpoort en Hanzehogeschool. Niet eerder werkten de onderwijsinstellingen op deze manier samen. Het uitgangspunt is studenten en leerlingen hun talenten te laten ontdekken en verbeteren in een praktijksituatie, waarbij ze aan concrete opdrachten werken. Hierdoor krijgen ze meer zicht op hun interesses, vaardigheden en mogelijkheden, waardoor een aansluiting met een vervolgopleiding of relevante werkplek makkelijker wordt.

In de slotbijeenkomst spraken zowel bestuurders, als docenten, leerlingen en studenten met elkaar over de waarde van deze vorm van onderwijs en mogelijkheden om deze manier van werken in de toekomst voor een bredere groep aan te bieden. Vanuit de Big Building was sociaal ondernemer Jolijn Creutzberg van Van Hulley aanwezig.

Om ook niet-aanwezigen een beeld te kunnen geven van deze bijzondere expeditie werd er een videocompilatie gemaakt


 

 

 

Heeft deze informatie jou geholpen?

niet goed erg goed