Alfa-college
Hoogeveen

Werkzoekenden behalen WFT-certificaat in Hoogeveen

Docenten Ard Aling en Carlien Bouwhuis van de opleiding Business Finance in Hoogeveen hebben dinsdag 6 juni certificaten Wet op Financieel Toezicht (WFT) uitgereikt aan 22 werkzoekenden in de regio Hoogeveen. De uitreiking vond plaats tijdens een feestelijke bijeenkomst in sportcomplex het Activum.

De deelnemers aan de opleiding werden geselecteerd door het UWV en gesteund door de gemeenten Hoogeveen, Midden-Drenthe en De Wolden. Met het behaalde certificaat vergroten de cursisten hun kansen op werk bij onder meer verzekeraars. Wethouder Bert Otten van de gemeente Hoogeveen sprak de geslaagden toe en wist te vertellen dat twaalf van de cursisten inmiddels een baan heeft gevonden: “Verzekeraars vertelden ons dat ze moeilijk medewerkers kunnen vinden die dit certificaat op zak hebben. Daarom hebben wij dit traject gestart en het is natuurlijk een geweldig om te horen dat al twaalf van jullie een baan hebben gevonden.’

Docent Ard Aling: Voor deze mensen betekent het diploma veel meer. Sommigen hebben inmiddels al een baan, maar minstens zo belangrijk is dat hun zelfvertrouwen en zelfbeeld enorm is vergroot. Ze zijn trots, en dat is heel terecht. Het is een pittig traject geweest, knap hoe ze dit voltooid hebben.

WFT-certificaat verplicht

Een WFT-basiscertificaat is sinds 2013 voor iedereen verplicht die klantcontact heeft in de financiële sector. In het studietraject van vijftien weken dat de deelnemers op het Alfa-college in Hoogeveen volgden, kregen ze ook een sollicitatietraining en maakten ze kennis met potentiële werkgevers.

Samen werken aan werk

De WFT-cursus is één van de trajecten van Samen werken aan werk. Er zijn veel organisaties die proberen mens en werk aan elkaar te koppelen. Toch lukt dat niet altijd goed, vaak door een versnipperde aanpak. Samenwerking moet hier verandering in brengen. De Wolden, Hoogeveen en Midden-Drenthe, UWV, Alescon, Alfa-college en UWV trekken samen op vanuit de vraag naar personeel en de behoefte van alle werkzoekenden. Waar nodig betrekken ze ook andere partijen. Zo moet een match ontstaan tussen vraag en aanbod van werk en aansluiting tussen onderwijs en arbeidsmarkt.

Lees ook het artikel in het Dagblad van het Noorden of bekijk het filmpje.

Heeft deze informatie jou geholpen?

niet goed erg goed