Alfa-college
Hardenberg

Studenten Alfa-college organiseren Buitenspeelmiddag voor kinderen AZC

Eerstejaars studenten van de opleiding Dienstverlening niveau 2 van het Alfa-college in Hardenberg hebben maandag 12 juni een Buitenspeelmiddag georganiseerd voor zo’n 50 kinderen die verblijven in het AZC in Hardenberg. De kinderen in de leeftijdscategorie van 4 tot 12 jaar genoten zichtbaar van de spelletjes, die door de studenten zelf werden bedacht!
Zakdoekje leggen, flessenvoetbal, trefbal en het tikspel Chinese muur stonden op het programma, maar er werd gestart met een gezamenlijke warming-up. Na het rennen, zingen, voetballen en gooien met de bal hadden de kinderen wel een glas ranja en een koekje verdiend.

De gehele organisatie van de Buitenspeelmiddag was in handen van de studenten. Na een presentatie en rondleiding bij het AZC gingen de studenten enthousiast met het bedenken en uitwerken van de spelletjes aan de slag. De taken werden verder verdeeld. Van het voorbereiden van de warming-up tot het maken van de plattegrond en het ontwerpen van posters en flyers. Docent Wietske Heida: Deze activiteit was een groot succes en zeker voor herhaling vatbaar. De kinderen hebben genoten en de studenten vonden het leuk om te doen.

Nationale Buitenspeeldag

De Buitenspeelmiddag was een activiteit voor het (keuze)vak assisteren bij sport en recreatie en sluit ook nog eens mooi aan bij de Nationale Buitenspeeldag van woensdag 14 juni. Elke tweede zaterdag van juni worden straten afgesloten voor verkeer, zodat kinderen er zonder gevaar naar hartenlust kunnen spelen.

Heeft deze informatie jou geholpen?

niet goed erg goed