Alfa-college
Hoogeveen

Jan Berend van der Wijk columnist Hoogeveensche Courant

Sinds vorige week is regiodirecteur Jan Berend van der Wijk van de locaties in Hoogeveen vaste columnist van de Hoogeveensche Courant.
Voorafgaand aan de eerste column werd hij aan de lezers voorgesteld en daarin schreef hij: “Ik zie er naar uit om u in de komende tijd deelgenoot te maken van de mooie wereld van het middelbaar beroepsonderwijs. Het mbo is een belangrijke schakel in de onderwijsketen van basisschool, voorgezet onderwijs, middelbaar en hoger beroepsonderwijs of universiteit.

Onze studenten worden opgeleid tot vakbekwame jongeren die kiezen voor een toekomst in de techniek, zorg, welzijn, handel, administratie of dienstverlening. Na het behalen van hun diploma gaan ze aan het werk of gaan verder studeren binnen het MBO of HBO. Overigens bieden we ook volwassenenonderwijs.

Het Alfa-college in Hoogeveen werkt nauw samen met bedrijven, (zorg)instellingen en dienstverlenende organisaties in de regio. Ook zijn studenten nauw betrokken bij evenementen als de Cascaderun en de Ronde van Drenthe. Onderwijs maken we samen. Ik wil u daar graag over vertellen.”

De eerste column is inmiddels verschenen en is hier terug te lezen.

Heeft deze informatie jou geholpen?

niet goed erg goed