Alfa-college
Groningen | Assen

Hallo mbo komt naar je toe!

Het mbo komt naar jouw school!

De 5 grote noordelijke mbo-scholen: Alfa-college, Noorderpoort, Drenthe College, Terra en ROC Menso Alting luiden het nieuwe voorlichtingsjaar in met de campagne Hallo MBO.

Voorlichting om 4e jaars vmbo-leerlingen te helpen bij studiekeuzeproces

Er zijn ontzettend veel opleidingen in het mbo. Om vmbo-leerlingen te helpen bij het kiezen van een vervolgopleiding komen wij, als noordelijke mbo’s, langs op alle vmbo-scholen in de stad en provincie Groningen, Drenthe en een aantal Friese scholen. Dit zal plaatsvinden in de periode 21 september tot en met eind oktober 2017.

Studenten van onze eigen mbo-opleidingen vertellen over hun eigen keuzeproces en ervaringen op het mbo. En we delen een toolkit (tasjes met inhoud) uit met informatiemateriaal van de mbo-scholen. Speciaal voor deze campagne is er een Hallo MBO-filmpje gemaakt. Dit filmpje kun je hier bekijken.

Hallo MBO Informatiemarkt donderdag 2 november

Aansluitend op de voorlichtingen op de vmbo-scholen vindt donderdag 2 november van 18.00 – 20.30 uur de Hallo MBO Informatiemarkt plaats. Het Alfa-college organiseert deze informatiemarkt op de locatie Admiraal de Ruyterlaan 2 in Groningen. Er zijn voorlichters van al onze opleidingen om vragen te beantwoorden. Aankomende studenten en hun ouders/verzorgers zijn van harte welkom om zich te oriënteren op de mbo-opleidingen van het Alfa-college.

Volg Hallo MBO via InstagramFacebook en Twitter

Hallo MBO informatiemarkt 2 november 2017

Heeft deze informatie jou geholpen?

niet goed erg goed