Alfa-college
Hoogeveen

Duimpjes omhoog voor studenten Beveiliger Alfa-college Hoogeveen

Twee eerstejaars studenten van de opleiding Beveiliger van het Alfa-college in Hoogeveen werden vrijdag 29 september in het zonnetje gezet in de praktijkruimte van Uniformberoepen. De studenten hebben onlangs Eerste Hulp verleend aan een onwel geworden persoon.

Mozes Roelevink (17) uit Assen en Cher-Jan Kwant (22) uit Bedum liepen maandag 18 september van het station in Hoogeveen richting school toen ze een jongen in de bosjes zagen liggen. Mozes:

We waren in uniform, dus besloten te hulp te schieten. Na het checken van zijn pols wisten we dat er iets niet klopte. De twee waarschuwden NS-personeel en belden 112. Ambulancepersoneel en politie waren snel ter plaatse.Groene Kaart
Voor het snelle handelen ontvingen de studenten van opleidingsmanager Klaas Berends een symbolische groene kaart met een eervolle vermelding en een bon van de bol.com. Onder luid applaus van klasgenoten namen de verbouwereerde studenten de felicitaties en cadeaus in ontvangst. Voor de foto gingen de duimpjes omhoog. Opleidingsmanager Klaas Berends: “EHBO kan van levensbelang zijn. Onlangs was in het nieuws dat mensen massaal terugdeinzen voor het verlenen van Eerste Hulp. Het uitreiken van groene kaarten is natuurlijk symbolisch, maar we hopen als school dat onze studenten in soortgelijke situaties hetzelfde doen.”

EHBO onderdeel van opleiding
EHBO is een onderdeel van de opleidingen Beveiliger, niveau 2 en Handhaver Toezicht en Veiligheid, niveau 3. “Beide studenten zitten nog maar kort op onze school en hebben net twee lessen EHBO gevolgd. Er mocht nog niet van hen verwacht worden dat zij Eerste Hulp zouden verlenen. Zij hebben met waardigheid hun inzet getoond”, aldus de opleidingsmanager van de school voor middelbaar beroepsonderwijs.

Heeft deze informatie jou geholpen?

niet goed erg goed