Alfa-college

Bestel Verhalen over verbindingen van Ineke Delies na

Tijdens de zomerschouw van het ‘lectoraat Duurzame innovatie in de regionale kenniseconomie’ presenteerde lector Ineke Delies onder grote belangstelling ‘Verhalen over verbindingen’, het boek dat ze samen met co-auteur Fokko Bosker schreef. Het bundelt praktijkverhalen, achtergrond van onderzoek en de impact in het onderwijs in een prachtig vormgegeven geheel en is nu ook na te bestellen.

Waarom wilde je zo graag dit boek schrijven?
Om meerdere redenen. Er kwamen steeds meer vragen uit de buitenwereld over de ontwikkeling van onze onderzoekagenda en de koppeling met de praktijkverhalen. Een andere reden isdat we een moment van reflectie wilden op waar we nu staan. Dat helpt ons ook richting de toekomst.   

Een regulier verslag vond je te droog en te weinig leven?
Klopt. Bovendien kun je dan moeilijk de diepgang en samenhang genoeg belichten. Daarnaast geeft deze vorm ons de mogelijkheid om het mooi vorm te geven, met toegankelijke illustraties en foto’s.

Waar ben je het meest trots op?
Het is sowieso een hele puzzel geweest om de organische ontwikkeling van het lectoraat logisch uiteen te zetten. Maar de manier waarop we onderzoek, onderwijs en bedrijfsleven hebben kunnen weergeven is, samen met de vormgeving, een hoogtepunt. 

Het is ook meteen in het Engels en het Duits verschenen.
Stenden Hogeschool heeft een internationale oriëntatie met veel Engelstalige opleidingen. Dus dat was een logische stap. Het lectoraat zit in de EU-regio en heeft een aantal grensoverschrijdende projecten, onder meer met Osnabrück. De Duitse academische wereld is minder op het Engels gericht, dus daarom ook een Duitse versie. 

Kunnen geïnteresseerden het boek nabestellen?

Jazeker! We delen onze ervaring en kennis graag. Geïnteresseerde relaties kunnen het in het Nederlands, Engels of Duits ontvangen door mijn collega Marjan Wiersma te mailen via [email protected].

Heeft deze informatie jou geholpen?

niet goed erg goed