Alfa-college
Groningen

Uitnodiging Kardingefestival

Van 17 -19 mei viert de opleiding Sport en Bewegen haar 15-jarige bestaan met het Kardingefestival. Het festival staat in het teken van vieren, verbinden, vernieuwen én bewegen. De school en het sport- en recreatiegebied Kardinge zijn drie dagen in festivalsfeer gehuld. 

“Vijftien jaar geleden begonnen met slechts één klas en vijftien jaar later uitgegroeid tot een van de grootste Sport en Bewegen opleidingen van het Noorden”, vertelt Karin Kienhuis, directeur Sport en Bewegen van het Alfa-college. De stabiele harde kern van docenten waar we ooit mee begonnen zijn, werkt nog steeds bij ons. En door de groei, opkomst en veelzijdigheid die de wereld van sport en bewegen de afgelopen vijftien jaar heeft doorgemaakt, staan we er nu met zo’n 900 studenten beter voor dan waar ik ooit van heb durven dromen”. 

Volgens Kienhuis is ook de waardering die de studenten aan de opleiding geven een belangrijke pijler. “In 2015 werden we door onze eigen studenten in de Mbo-Keuzegids uitgeroepen tot beste Sport en Bewegen opleiding van Nederland. Constant blijven vernieuwen en de verbinding blijven aangaan met het werkveld, waarin onze studenten de praktijk mogen leren, zijn voor ons hele belangrijke waarden. Met het Kardingefestival hebben we de gelegenheid om onze waardevolle relaties te bedanken en ook te verbinden waardoor we verrassend kunnen blijven samenwerken in de sport”. 

Kardingefestival

Woensdag 17 mei staat in het teken van de eigen studenten die een dag vol workshops en sportactiviteiten krijgen aangeboden. Donderdag 18 mei zijn de medewerkers van de Alfa-college locaties in Groningen uitgenodigd voor een vitaliteitsdag (Body- mind - fit & food).

Op vrijdag 19 mei staat het hoogtepunt van het Kardingefestival geprogrammeerd. Een relatiemiddag waarin het thema “verrassend samenwerken in de sport” in alle programmaonderdelen verweven zit. Het festival wordt afgesloten met een reünie waar de opleiding haar oud-studenten van de afgelopen vijftien jaargangen terug ziet in een feestelijke ambiance.

13.30 uur - WOW-experience. De bezoekers worden direct uit hun comfort zone gehaald en zorgen samen voor een verrassende start op het hart van het festivalterrein, voor de school. 
14.30 uur - De HEADLINERS. Deze actieve workshops laten de bezoekers op een andere manier naar sport en bewegen kijken. 
16.00 uur - SHORT AFFAIRS. De bezoekers dompelen zich onder in de muzikale, fysieke of spirituele wereld.
17.30 uur - HAPPY SMILES. Gaandeweg wordt duidelijk dat de bezoekers slechts een deel zijn van het groter geheel van Sport en Bewegen. 
20.00 uur - Reünie voor oud studenten van Sport en Bewegen

De locatie waar het 15-jarige bestaan wordt gevierd is:

Alfa-college Sport en Bewegen
Kardingerweg 48
Groningen

De pers is vrijdag 19 mei of één van de andere festivaldagen van harte welkom om het programma bij te wonen en interviews te doen met medewerkers en/of bezoekers. 

Kardingefestival uitnodiging voorkant
 

Kardingefestival uitnodiging achterkant

Heeft deze informatie jou geholpen?

niet goed erg goed