Alfa-college
Hoogeveen

Iedereen is welkom op het Alfa-college

Op alle locaties van het Alfa-college wordt tussen 9 en 14 oktober een Diversity Day georganiseerd. Op deze dag staat er een regenboogvlag voor de deur en vinden er allerlei activiteiten plaats met als thema tolerantie en respect. Zo wil de school laten zien dat verschillen tussen mensen er mogen zijn.

In Hoogeveen werd maandag aan de Voltastraat de regenboogvlag gehesen door Burgemeester Karel Loohuis. Hij sprak de aanwezige studenten en medewerkers toe en benadrukte het belang van deze dag: “Tolereren is één ding, accepteren stap twee. Ieder mag er zijn.” Ook Henk Nijmeijer, Statenlid Groen Links was hierbij aanwezig. Hij is één van de initiatiefnemers voor de Regenboogweek. Met Loohuis en Jan Berend van der Wijk, regiodirecteur Alfa-college sloot hij zich vervolgens aan bij een initiatief van sportcoördinator Lars Drent:

Bij een sport als voetbal is diversiteit nog echt een probleem en ik ga daar tijdens de sportlessen extra aandacht voor vragen. Daarnaast vraag ik de studenten allemaal een aantal tegels met stoepkrijt te kleuren op het sportplein. Een zichtbaar teken van tolerantie in de sport.
Alfa-college en diversiteit
Diversiteit in onze samenleving, en dus ook op scholen, neemt toe. Het Alfa-college vindt het belangrijk dat iedereen kan zijn wie hij of zij is. En kan worden wat hij of zij wil. Binnen het mbo-onderwijs is er veel aandacht voor dit thema. Het is de tweede keer dat er op locaties een Diversity Day wordt georganiseerd. Overal staan regenboogvlaggen, worden armbandjes en buttons uitgedeeld en hangen posters met een tekst uit de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens: ‘Alle mensen worden vrij en gelijk in waardigheid en rechten geboren’. Elke locatie vult het programma verder op haar eigen manier in.

De school is mooier met jou
"Wij hebben de overtuiging dat verschillen in afkomst, geloof of seksuele identiteit tussen mensen bijdragen aan een interessantere samenleving en een mooiere school. Vandaar dat iedereen die belangstelling, begrip en respect heeft voor de ander welkom is op het Alfa-college. Mooi dat Diversity Day die gedachte in de schijnwerpers zet." Aldus Wim Moes, bestuursvoorzitter van de mbo-school.

Heeft deze informatie jou geholpen?

niet goed erg goed