Alfa-college
Hardenberg

Studenten Hardenberg brengen wensen in vervulling

Tijdens de Nationale Ouderendag op vrijdag 6 oktober hebben studenten van de opleiding mbo-verpleegkundige van het Alfa-college verschillende wensen in vervulling laten gaan.

Samen met de Saxenburgh Groep, De Stuw Welzijn, Carinova, Buurtzorg Hardenberg Zuid en projectbureau Doen! van het Alfa-college zijn er ruim 40 wensen verzameld en vervuld. Gerda Kappert, coördinator lokaal comité en docente bij het Alfa-college kijkt terug op een geslaagde dag: “prachtig om te zien hoe onze studenten zich inzetten.”

De 3e-jaars studenten zijn het hele land doorgereisd om de wensen uit te laten komen. De zee werd bezocht; er werd een bezoekje gebracht aan de dochter in het westen; de prachtige bloemen bij de Orchideeënhoeve werden bewonderd en er werd zelfs een bezoekje gebracht aan Tierpark Nordhorn. Joke Espeldoorn, docente bij Alfa-college, is mee geweest naar de orchideeënhoeve:

Er was een mevrouw die haar behulpzame buurman en buurvrouw mee wilde nemen. Zij voelden zich even weer een jong bruidspaar in die prachtige omgeving. Zo mooi om te zien, daar doe je het voor.
Ook werden er wensen dichter bij huis vervuld. Ouderen gingen met een huifkar langs de molen in Radewijk en de Zwieseborg. Ook ging een aantal ouderen zwemmen bij zwembad de Slag. Veel van de wensen werden gesponsord door plaatselijke bedrijven. De Stuw Welzijn heeft in de buitengebieden nog 37 extra wensen kunnen vervullen.

Vervolg

Volgend jaar zal deze actie zeker een vervolg krijgen. Gerda Kappert:

Dit jaar was het een succes, we gaan dit volgend jaar zeker weer organiseren. We gaan zelfs kijken of we het groter op kunnen zetten.
Burgerschap
Door hier aan mee te doen, laten studenten hun maatschappelijke verantwoordelijkheid zien. Het Alfa-college stelt burgerschap centraal in het onderwijs om studenten te laten groeien als vakman en als persoon. In het kader hiervan gaan de studenten op 13, 14 en 16 november klussen uitvoeren in de gemeente Hardenberg.

Heeft deze informatie jou geholpen?

niet goed erg goed