Alfa-college
Hardenberg

Merlijn de Witte wint voorrondes Skills Heroes

Merlijn de Witte, derdejaars Directiesecretaresse/Managementassistent van het Alfa-college Hardenberg, heeft dinsdag 17 oktober de voorrondes van Skills Heroes op het Alfa-college in Groningen gewonnen! De studenten gaan het Alfa-college vertegenwoordigen tijdens de kwalificatiewedstrijden van Skills Heroes. Skills Heroes zijn vakwedstrijden voor mbo’ers.

Met zestien andere talentvolle Directiesecretaresses/Managementassistentes in spé ging de 17-jarige Merlijn de Witte de strijd aan. De derdejaars kregen de opdracht om een vliegticket om te boeken, telefoonnotities uit te werken, Engelse mail op stellen, mappenstructuur op te bouwen en convocatie voor een vergadering te maken.

Merlijn: “Mijn klasgenoten waren er van overtuigd dat ik de voorronde zou winnen, maar ik moest het toch nog maar even doen. De prijsuitreiking was ontzettend spannend. Uiteindelijk won ik met 1 punt verschil van de nummer 2.” De kwalificatiewedstrijd wordt op donderdag 18 januari gehouden in Heerlen. De winnaars van de kwalificatiewedstrijden gaan door naar de finale, waar bepaald wordt wie zich nationaal kampioen mag noemen. Maar voorlopig eerst maar even oefenen: “Ik loop drie dagen stage bij de afdeling Marketing en Communicatie van het Alfa-college. Mijn stagebegeleider gaat me de komende tijd gerichte opdrachten geven om beter te worden. Vooral Engels is nog wel een aandachtsgebied.”

Brenda Stoeten, managementassistent van het Alfa-college Hardenberg, was één van de juryleden:

Merlijn heeft de opdrachten goed doorgelezen, dat maakt dan net het verschil. Ook lay-out technisch waren de middelen erg goed.

Na het behalen van haar mbo-diploma wil Merlijn graag doorstuderen: “Receptiewerkzaamheden in een hotel lijken me leuk. Misschien komt het door mijn bijbaantje bij de pizzeria of mijn stage bij een hotel. Op welke school weet ik nog niet precies. De HBO-informatiemarkt van donderdag 2 november in het LOC-gebouw is een mooi eerste moment om me te oriënteren.”

Heeft deze informatie jou geholpen?

niet goed erg goed