Alfa-college
Hoogeveen

Alfa-college in actie voor Voedselbank

Studenten van het Alfa-college hebben de Voedselbank Zuidwest-Drenthe in Hoogeveen verrast met acht kratten met voedsel en andere producten. Dit is de opbrengst van een actie die zij op maandag 16 en dinsdag 17 oktober op school hebben gehouden. De studenten, van verschillende opleidingen, hebben dit gedaan voor het vak Project, met als doel om aandacht te schenken aan de Wereldvoedseldag op 16 oktober.

Mensen blij maken
Via verschillende acties werden medewerkers en studenten via de actie geattendeerd om voedsel en andere producten meer te nemen. De oproepen via flyers, posters en Facebook waren succesvol. Rosalie Eising:

Wij zijn erg blij met de reacties van iedereen. Behalve houdbare voedingsproducten werden ook verzorgingsspulletjes voor baby’s en volwassenen opgehaald. Echt heel fijn. Haar studiegenoot Marloes Schonewille vult aan: “Wij vinden het erg goed dat er een Voedselbank in Hoogeveen is. Zelf kennen wij geen mensen die hier gebruik van maken, maar wij weten dat het erg belangrijk is dat de mogelijkheid er is om hier voedsel op te kunnen halen. Hoe meer voedings- en verzorgingsproducten er binnenkomen, hoe meer mensen je blij kunt maken. Daarom vinden wij dat meer mensen iets zouden moeten doen voor de Voedselbank. Met onze actie hebben we daar in ieder geval op school aandacht voor gevraagd.”

Producten zijn overhandigd

Dinsdag hebben de studenten Michelle Buntjer, Seeza Abeer, Sharon Bruins, Margaretha Hellinga, Rosalie Eising en Marloes Schonewille de producten overhandigd aan Mariël van der Meer, coördinator/screener van de Voedselbank Zuidwest-Drenthe. Ze was hier ontzettend blij mee: “Geweldig dat deze studenten hier zoveel tijd en aandacht aan hebben besteed, met dit fantastische eindresultaat.”

Heeft deze informatie jou geholpen?

niet goed erg goed