Alfa-college
Hardenberg

Studenten starten met Eigen Baas Avondschool

Twaalf studenten van het Alfa-college Hardenberg zijn maandag 30 oktober gestart met de cursus ondernemersvaardigheden ‘Eigen baas Avondschool’ in de Kastanjehof.

De deelnemers leren tien avonden lang stap voor stap wat ondernemerschap inhoudt. Ook wordt er een eigen ondernemingsplan geschreven. Dit alles onder leiding van Peter Zwartscholten, die de deelnemers begeleidt vanuit Startershuis ‘DOEN!’. De studenten zijn afkomstig van de opleidingen ICT, Handel en Ondernemen, Bedrijfsadministratie en Facilitair Leidinggevende.

Tijdens de eerste avond hebben de deelnemers zich door middel van een kennismakingsspel aan elkaar voorgesteld en het gehad over wat ze willen bereiken en leren. Naast studenten van het Alfa-college volgen ook andere starters uit de omgeving Hardenberg, waaronder een begrafenisondernemer en een fotograaf, de avondcursus bij Startershuis. Dit levert een mooie wisselwerking op in het uitwisselen van ideeën en ervaring. “De deelnemers vonden de aftrap een leuke en leerzame bijeenkomst ”, aldus Peter Zwartscholten.

Marjolein Brunink van het Alfa-college is binnen de mbo-school actief gaan werven voor ondernemende studenten met passie voor ondernemerschap:

Het Alfa-college vindt het belangrijk om ondernemerschap bij studenten te ontwikkelen en te stimulerenDe studenten worden optimaal ondersteund door het Alfa-college om succesvol te worden als ondernemer. Zo krijgen ze bij Startershuis DOEN! professionele begeleiding bij het starten van een eigen bedrijf en kunnen ze gebruik maken van een eigen bedrijfsruimte in de Kastanjehof.

Wijkleercentrum DOEN!
In de Kastanjehof zijn niet alleen Startershuis DOEN! en de (student)ondernemers gevestigd. Ook het WijkLeerCentrum DOEN! van het Alfa-college is in dit gebouw aanwezig. Vanuit hier gaan alle eerstejaars studenten van de opleiding Dienstverlening niveau 2, uitstroomprofiel Helpende Zorg en Welzijn en de studenten van de opleidingen Entree en Verzorgende en Maatschappelijke Zorg op donderdag klussen uitvoeren in de wijk.

Heeft deze informatie jou geholpen?

niet goed erg goed