Alfa-college
Hardenberg

Alfa-travel

Sla je vleugels uit
Een buitenlands avontuur alleen weggelegd voor hbo-studenten? Absoluut niet! Bij het Alfa-college Hardenberg gaan jaarlijks honderden studenten naar het buitenland. Dit kunnen zowel individuele stages als cursussen of groepsreizen zijn. Een buitenlandse ervaring doet iemand groeien en dat is geweldig om te zien. Daarom stimuleert het Alfa-college iedere student en medewerker om de stoute schoenen aan te trekken en deze uitdaging aan te gaan. Samen met de andere teams internationalisering van het Alfa-college hebben we een breed netwerk binnen Europa. Het team internationalisering gaat samen met het Alfa-travel team er voor zorgen dat iedereen een buitenland ervaring kan opdoen!

Zorgvakanties
Sinds een aantal jaren gaan studenten van de opleiding Maatschappelijke Zorg /Verzorgende-IG en Mbo-verpleegkundige één week mee als vrijwilliger met een zorgvakantie ergens in Nederland. De studenten komen met enthousiaste verhalen terug. “Studenten leren dat naast alleen zorg er ook oog moet zijn voor het gebied van ‘welzijn’”, aldus Gerda Kappert en Marlies Brummel, docenten van het Alfa-college. De studenten van de opleidingen Maatschappelijke Zorg/Verzorgende-IG, Mbo-verpleegkundige en Travel & Hospitality worden uitgedaagd om meer samen te werken. Daarom gaan ze samen met partners uit de omgeving naast de bestaande zorgvakantie ook zelf zorgvakanties organiseren. Hierdoor wordt de regionale samenwerking tussen zorgpartners, zorgaccommodatie en school versterkt.

Alfa-Travel is een belangrijke toevoeging aan het bestaande lesprogramma

“Het maakt de opleiding compleet en daardoor nog interessanter voor jongeren die kiezen voor toerisme of recreatie”, aldus Derk Espeldoorn, docent Travel, Leisure & Hospitality. Alfa-Travel is niet alleen leerzaam, het stelt studenten in staat op een heel praktische manier ervaring op te doen in de reiswereld. Niet alleen het werken aan de balie, ook het ontwikkelen en uitvoeren van reizen wordt nu werkelijkheid. Alfa-Travel wordt bemand door tweedejaars studenten van de opleiding Travel, Leisure & Hospitality binnen het proeldeel van de opleiding Travel.

Kaja Wever, student van de opleiding Travel, Leisure & Hospitality:

Deze opleiding sluit super aan op mijn toekomstplannen. In de opleiding maak je kennis met de praktijk. Daardoor leer je veel en krijg je een goed beeld van wat je wel en niet wil. Met Alfa-Travel krijg je de kans om nog meer ervaring op te doen in de praktijk. Hier krijgen we een wereldwijd aanbod van reizen die wij mogen organiseren en uitvoeren. Ik denk dat dit concept de opleiding nog beter, groter en gerichter maakt. Na deze opleiding wil ik graag Toerisme op het hbo gaan studeren. Door deze opleiding neem ik een rugzak met ervaring mee naar het hbo.

Heeft deze informatie jou geholpen?

niet goed erg goed