Alfa-college
Groningen

Inburgeraars en mbo'ers samen op het toneel in 'Burgeren'

Inburgeringscursisten en mbo-studenten van het Alfa-college in Groningen hebben samengewerkt aan de muzikale theatervoorstelling ‘Burgeren’. Onder regie van Gabriëlle Glasbeek (o.a. Vrouw Holland) brengen de cursisten en studenten de voorstelling ten tonele op donderdag 30 november om 17.30 uur in het Alfa-college aan de Admiraal de Ruyterlaan 2 in Groningen. 

‘Burgeren’ gaat over zeilmeisje Laura, dat als jongste solozeilster rond de wereld wil varen. Ze vertrekt vanuit Nederland en treft onderweg reizigers uit onder andere Syrië, Afghanistan en Eritrea. Deze ontmoetingen leiden tot misverstanden en opheldering, argwaan en verwantschap. Maar ook tot begrip en honger om elkaar beter te leren kennen. ‘Burgeren’ is een muzikale en cabareteske theatervoorstelling met zang en dans. Studenten en medewerkers van verschillende opleidingen van het Alfa-college doen mee. 

Het theaterproject was in eerste instantie bedoeld voor inburgeringscursisten, om te oefenen met de Nederlandse taal. Al snel werd duidelijk dat alle deelnemers nog veel meer van elkaar konden leren en vond men elkaar in humor en muzikaliteit. De voorstelling wordt dit schooljaar op meerdere locaties van het Alfa-college gespeeld, in het kader van het vak Burgerschap. 

De voorstelling wordt omlijst door foto’s van Mahmod Alkharat, bekend van het project Humans from Nowhere. 

Première 

De première van ‘Burgeren’ is op donderdag 30 november om 17.30 uur in het restaurant van het Alfa-college aan de Admiraal de Ruyterlaan 2 in Groningen. Toegang is gratis. Externe belangstellenden zijn welkom. Na afloop is er een internationale proeverij met hapjes uit alle windstreken. Voor wie de proeverij wil bijwonen, het verzoek om zich op te geven via secretariaat.edu.gron@alfa-college.nl. 

Heeft deze informatie jou geholpen?

niet goed erg goed