Alfa-college
Assen | Groningen | Hardenberg | Hoogeveen

Eerste rookvrije onderwijslocatie

​Sportwethouder Paul de Rook, Jacob van Gelder (GIJS) en Jurgen Grobbee (waarnemend regiodirecteur Alfa-college Kardinge) verklaren het terrein van Sportcentrum Kardinge officieel rookvrij

GRONINGEN - Het terrein van sportcentrum Kardinge is sinds vandaag officieel rookvrij verklaard. Sportwethouder Paul de Rook, Jacob van Gelder (Groninger IJshockey Stichting) en Jurgen Grobbee (waarnemend regiodirecteur Alfa-college Kardinge) waren hierbij aanwezig. 

Onze opleiding Uniformberoepen is gehuisvest in sportcentrum Kardinge en studenten van Sport en Bewegen krijgen hier les. Het is onze eerste rookvrije onderwijslocatie. Volgend jaar volgen de andere locaties van het Alfa-college. 

Het Alfa-college is partner van de Alliantie Nederland Rookvrij, waarin organisaties zich samen inzetten voor een Rookvrije Generatie. De ambitie is ervoor te zorgen dat kinderen rookvrij kunnen opgroeien. Door onze locaties rookvrij te maken, komen onze studenten minder in aanraking met de verleiding van een sigaret. 

Radio Noord deed vanmorgen live interviews. Hier terug te luisteren via hun website, uitzending donderdag 23 november Babette op Noord (start bij 39min40). 

Heeft deze informatie jou geholpen?

niet goed erg goed