Alfa-college
Hardenberg

Studenten voeren magische Sinterklaasshow op

HARDENBERG - Tweede- en derdejaars studenten Leisure & Hospitality hebben woensdag 22 november weer twee schitterende Sinterklaasshows opgevoerd in theater de Voorveghter. Hierbij waren ruim 600 bezoekers aanwezig. Deze shows zijn tot stand gekomen door samenwerking tussen Stad Hardenberg Promotie en Projectbureau ‘DOEN’ van het Alfa-college.

De shows stonden onder leiding van José Lamberink uit Bergentheim en Annick Kleinlugtenbeld uit Ommen. De derdejaars studenten moesten voor het vak evenementenorganisatie leiding geven aan de tweedejaars studenten. Zij waren onder andere verantwoordelijk voor het licht- en geluidplan, de kleding en de aansturing van de tweedejaars studenten.

Wij moesten voor het eerst een licht- en geluidplan uitwerken, dat was een pittige klus. Uiteindelijk zag het er tijdens de show schitterend uit., aldus de mbo-studenten. Ook hebben zij met theater de Voorveghter om tafel gezeten om het aantal bezoekers af te stemmen en hebben ze regelmatig contact gehad met de tweedejaarsstudenten over de inhoud van de show. Voor het decor is er nauw samengewerkt met studenten van de opleiding Maatschappelijke Zorg.

Tijdens de show gebeurde er van alles rondom de Hocuspuspiet met zijn goocheltrucs. Deze piet bleek niet zo goed in toveren; zo toverde hij per ongeluk de Wegwijspiet weg. Uiteindelijk haalt Sinterklaas deze piet weer op en komt alles nog goed nadat ‘Sinterklaasje kom maar binnen met je knecht’ werd gezongen door onder andere de Muziekpiet. De studenten kregen positieve reacties: “Kinderen deden thuis zelfs de sprongetjes van de Hocuspocuspiet nog na, hoe leuk is dat!”, aldus José en Annick. Als de meiden in twee woorden mochten omschrijven hoe ze deze show hebben ervaren, kiezen ze voor ‘leerzame ervaring’.

Studenten van het Alfa-college zijn niet alleen te zien bij de Sinterklaasshow. Ook op zaterdag 2 december zullen zij aanwezig zijn bij de Schatkamer in theater de Voorveghter. Daar zullen zij samen met Sinterklaas de kinderen begroeten.

Heeft deze informatie jou geholpen?

niet goed erg goed