Alfa-college
Hardenberg

Mooie games te zien bij Alfa-college Hardenberg

Donderdag 14 december jl. was de bekendmaking van de beste game van de opleiding Applicatie- en mediaontwikkelaar van het Alfa-college Hardenberg.
Thomas Meems, Daan Hofsink, Talip Korkut en Malin Pape leverden met hun groepje de beste game op. De game zal onder andere te zien zijn bij de kerstvoorstelling in de Voorveghter op vrijdag 22 december.

De tweedejaars studenten hebben zes weken lang een workshop ‘gameontwikkeling’ gevolgd in samenwerking met cultuurkoepel Vechtdal en het FABLAB Hardenberg. De opdracht was pittig. Een groep van vier studenten moest een game te ontwikkelen die ingezet kon worden tijdens de kerstvoorstelling voor medewerkers en studenten van het Alfa-college op vrijdag 22 december in de Voorveghter. Afgelopen donderdag werd de uitslag bekend gemaakt.

Voordat de jury de winnaars bekend maakte, moesten de groepjes een presentatie van ongeveer tien minuten houden om hun game te promoten. De jury, bestaande uit Marjolein Brunink, Daniëlle Baljuw, André Pape van het Alfa-college en Conny Aalbers van Cultuurkoepel Vechtdal, had een pittige klus te klaren. Na enig beraad hebben zij toch de winnende game kunnen kiezen.

Het winnende groepje heeft aan de eisen voldaan en vooral gebruik gemaakt van de lijst met ‘wishes’. Zij hebben extra elementen in de game verwerkt, wat het een leuk en interactief spel maakt, aldus Marjolein Brunink, één van de juryleden. De studenten hebben tijdens de workshop alle ins en outs van het programma Unity leren kennen en konden een game in 2D of 3D maken, waarin zes verschillende levels zichtbaar moesten zijn rondom het thema ‘kerst’. “Mooi om te zien dat er verschillende interpretaties waren van de opdracht, hierdoor waren er leuke maar vooral creatieve ideeën te zien. Omdat ‘gaming’ niet als vak in de opleiding zit, was het leuk om een ‘creatief uitstapje’ te maken”, aldus Marjolein.

Alle games worden gebruikt in het FABLAB en zijn zichtbaar tijdens de Open Dag van het Alfa-college op 24 januari 2018. Alle studenten hebben een certificaat gekregen voor deelname aan de workshop.

Heeft deze informatie jou geholpen?

niet goed erg goed