Alfa-college
Hardenberg

Studenten Hardenberg door naar Toerisme Bokaal 2018

Op woensdagmiddag 13 december jl. hebben eerste- en tweedejaars Travel, leisure & hospitality op het Alfa-college tijdens de voorrondes gestreden voor een plek tijdens de landelijke wedstrijd voor de ‘Toerisme Bokaal 2018’. Deze wedstrijd wordt op 8 en 9 februari 2018 gehouden in Amersfoort. Meer dan twintig roc’s uit het hele land doen mee aan deze tweedaagse wedstrijd. De Toerisme Bokaal is de enige landelijke wedstrijd waarbij studenten van de opleiding reizen, toerisme en recreatie strijden om de titel ‘Beste Student'.

In de categorie Travel wordt het Alfa-college vertegenwoordigd door Inez Kwint en Rico Stegehuis. In de categorie Leisure gaan Wesley van den Bosch en Melissa Rohling het Alfa-college vertegenwoordigen. Het Alfa-college kwam in 2017 terug met de eerste prijs voor Mario Luchjenbroers in de categorie ‘Travel’ en de derde prijs voor José Lamberink in de categorie ‘Leisure’.

De deelnemers in de categorie Travel moesten een eigen reis samenstellen en deze op een belevende manier verkopen. De deelnemers in de categorie Leisure moesten een animatieprogramma bedenken en presenteren voor het hoogseizoen. In beide categorieën mochten de deelnemers geen powerpoint of prezi met tekst gebruiken, wat een hele uitdaging was. Voor de jury, met daarin onder andere de winnaars van vorig jaar, was het ontzettend moeilijk om een winnaar te kiezen. Na lang overleg werden de winnaars bekend gemaakt.

Wij hebben goede en creatieve ideeën gezien. De winnaars onderscheidden zich met name door de kwaliteit van de presentatie en het inleven in de doelgroep, aldus Derk Espeldoorn, docent bij de opleidingen Travel, leisure & hospitality.

Vakwedstrijden
Toerisme Bokaal 2018 is te vergelijken met de Skills Heroes. Skills Heroes zijn vakwedstrijden voor mbo’ers. Voor deze wedstrijden is het Alfa-college nog in de race bij de opleidingen Directiesecretaresse/managementassistent, ondernemer Retail, Bouw-timmeren en Koksopleiding.

Heeft deze informatie jou geholpen?

niet goed erg goed