Alfa-college
Assen | Groningen | Hardenberg | Hoogeveen

Alfa-college beste ROC van Noord-Nederland

Het Alfa-college staat opnieuw in de top van beste ROC’s in Nederland, volgens de vandaag gepubliceerde Keuzegids mbo 2018. Met de zesde plaats op de ranglijst van brede mbo-scholen is het Alfa-college het beste ROC van Noord-Nederland. Op zeven vakgebieden krijgt het Alfa-college de naam Topopleiding.

Topopleidingen 

De opleidingen Sport & Bewegen, Medisch assistent en Kapper krijgen voor het vierde jaar op rij het zegel van Topopleiding. De opleiding Logistiek in Hoogeveen en Hardenberg staat al zes jaar op nummer 1 in de Keuzegids. Andere topopleidingen (met 75 punten of meer in de Keuzegids) zijn: Media, Publieke beveiliging en Voertuigentechniek.  


Op een aantal vakgebieden staat het Alfa-college op nummer 1 in de ranglijst. Naast Logistiek is dat op de vakgebieden Kapper en Handel en Ondernemen.  

Gefeliciteerd! 
De laatste jaren heeft het Alfa-college zich genesteld in de top 10 van de landelijke lijst met 42  beoordeelde brede mbo-scholen. Wim Moes, voorzitter College van Bestuur van onze school, is trots op de zesde plaats: “Het is mooi dat we als school opnieuw een toppositie innemen en dat zoveel opleidingen al jaren tot de beste behoren. Een dik compliment voor alle medewerkers die ervoor zorgen dat onze studenten met plezier naar school gaan en hun opleiding met goed gevolg afronden. Iedereen van harte gefeliciteerd met dit mooie resultaat!" 

De jaarlijkse Keuzegids beschrijft, vergelijkt en beoordeelt het opleidingsaanbod in het mbo. Er wordt gekeken naar het studentenoordeel op basis van de JOB-monitor, het studiesucces en de bevindingen van de Onderwijsinspectie. Voor decanen, scholieren en hun ouders is de Keuzegids een goed middel om zich te oriënteren op een vervolgopleiding in het mbo. 

Heeft deze informatie jou geholpen?

niet goed erg goed