Alfa-college
Assen | Groningen | Hardenberg | Hoogeveen

Rookvrij Alfa-college

Het Alfa-college is als eerste ROC partner geworden van de Alliantie Nederland Rookvrij, waarin organisaties zich samen inzetten voor een Rookvrije Generatie. Ook hebben we ons op zaterdag 7 oktober, samen met veel andere grote organisaties uit de stad, officieel aangesloten bij de Groningse Alliantie. De ambitie is ervoor te zorgen dat kinderen rookvrij kunnen opgroeien. 

Rookvrije schoolomgeving
Steeds meer organisaties creëren een rookvrije omgeving. Ook het Alfa-college vindt de gezondheid van studenten en medewerkers belangrijk. Daarom worden al onze locaties rookvrij. Per wanneer dit zal gebeuren, wordt in de loop van het schooljaar duidelijk. Het streven is in elk geval dat alle locaties zo snel mogelijk rookvrij zijn. Vanaf dat moment mag er niet meer gerookt worden op het schoolterrein. Onze studenten komen hierdoor minder in aanraking met de verleiding van een sigaret en medewerkers kunnen het goede voorbeeld geven. 

Vooruitlopen
In de Tabaks- en rookwarenwet staat dat schoolgebouwen rookvrij moeten zijn. In deze wet staat sinds kort ook dat elk schoolterrein vanaf 1 januari 2020 rookvrij moet zijn. Studenten, medewerkers en bezoekers mogen vanaf dan dus nergens in Nederland meer roken op schoolterreinen. Het Alfa-college loopt met het nieuwe voornemen vooruit op deze wetgeving. 

Heeft deze informatie jou geholpen?

niet goed erg goed