Alfa-college
Hoogeveen

Alfa-college Hoogeveen ontvangt leerlingen Stad & Esch

Het Alfa-college in Hoogeveen ontvangt elke donderdag vierdejaars vmbo-leerlingen van het profiel Horeca, Bakkerij en Recreatie van Stad & Esch in Meppel. De leerlingen krijgen praktijkles op het Alfa-college omdat Stad & Esch op dit moment niet over de juiste faciliteiten beschikt om het volledige onderwijsprogramma voor Bakkerij uit te voeren. De toekomstige bakkers maken nu gebruik van het praktijklokaal en krijgen les van de docenten van de mbo-opleiding Business Brood en Banket.

Robin van der Sluis en Naomi Foekema, twee zestienjarige leerlingen uit Meppel vertellen enthousiast over hun ervaringen: “De docenten verwachten hier al echt wat van je, je leert hier goed zelfstandig werken. Ook krijgen we een goede indruk van de sfeer op school omdat we tijdens pauzes gewoon samen met de studenten in het schoolrestaurant lunchen.” Het leukst vinden ze het maken van een volledig product, van begin tot eind. Zo hebben ze al gevulde koeken gemaakt en bolletjes die na de les verkocht worden door studenten van de Business School in de Alfa Shop.

Toekomst

Beide leerlingen hebben inmiddels bij hun voorgaand stageadres een bijbaan. Maar of ze echt in het vak doorgaan weten ze nog niet. Robin ziet zichzelf later wel in een bakkerij werken, maar gaat eerst alle open dagen af om te kijken wat hem echt het allerleukst lijkt. Naomi is er ook nog niet helemaal over uit. “Maar als ik kies voor een mbo-opleiding op het gebied van brood en banket, heb ik al wat meer ervaring.”

Kwaliteit

De begeleidende docenten van Stad & Esch, Henriëtte Driezen en Niels Vreeburg zijn blij met deze samenwerking. Niels:

Naast het gebruik van de faciliteiten van dit praktijklokaal, is dit een fantastische kans voor leerlingen om alvast het mbo te leren kennen.Zowel leerlingen van basis als kader nemen deel aan deze lessen. De toekomstige bakkers zijn erg gemotiveerd. “Ze moeten al vroeg op, want om 7.45 uur vertrekken we met de bus vanaf Meppel”, vertelt Henriëtte. Ze vervolgt: “Met de Open dagen in het vooruitzicht, verwachten we dat de leerlingen zich nog beter kunnen oriënteren.”

Heeft deze informatie jou geholpen?

niet goed erg goed