Alfa-college
Groningen

Studenten leveren ergonomische zonnetafel op

GRONINGEN - Vier studenten meubelmaken van het Alfa-college Groningen hebben vrijdag 12 januari hun werkstuk afgeleverd bij De Woonweter in Zuidhorn: een ergonomische zit/statafel met een energie opwekkend zonnepaneel. Los van het stroomnet kan de tafel omhoog en omlaag en is het principe van zonne-energie goed te zien.

Omdat De Woonweter een verbinding en kenniscentrum wil zijn voor inwoners, ondernemers, overheid en onderwijs op het gebied van comfortabel, duurzaam en veilig wonen, is dit project met het Alfa-college opgezet. De studenten hebben ontwerpen voor de tafel gemaakt en deze gepitcht bij het team van De Woonweter. Op basis van de ontwerpen zijn zij aan de slag gegaan en zijn verbindingen binnen het Alfa-college gezocht met elektrotechniek en daarbuiten met leveranciers. Een hele uitdaging en ook uniek. Maar de technologie van vandaag de dag vraagt om deze multidisciplinaire samenwerking. Dat gaat niet van zelf, maar het levert wel een mooi resultaat op.

En dat geldt ook voor De Woonweter, waar hard gewerkt wordt aan het samenbrengen van verschillende organisaties en de inrichting van een fysieke plek waar mensen inspiratie op kunnen doen om hun huis te verduurzamen en levensloopbestendig te maken.

Heeft deze informatie jou geholpen?

niet goed erg goed