Alfa-college
Groningen

Cambridge-certificaat: Twaalf studenten nemen deel

Voor het eerst krijgen studenten van de Boumaboulevard de kans om naast hun opleiding het Cambridge-certificaat op B2-niveau te halen. Dit schooljaar zijn tien studenten ICT en twee van de opleiding Juridisch gestart met extra lessen Engels. Een certificaat dat wereldwijd erkend wordt bij hogescholen, universiteiten en internationale bedrijven. Ook staat het nog eens goed op het CV. Tijdens de Open dagen van 26 en 27 januari wordt er bij de ICT-opleidingen meer informatie gegeven over Cambridge English.

Met dit programma kunnen studenten in iets minder dan een jaar klaargestoomd worden voor het FCE-exam van Cambridge Language Assessment. Het examen vindt plaats bij een officieel exam centre van het British Council. Na het afleggen van dit examen krijgen de kandidaten een certificaat, met hun behaalde niveau. Op het Alfa-college in Hoogeveen wordt Cambridge English ook aangeboden.

Docent Kevin Dijkema:

De studenten volgen iedere dinsdag extra lessen om hun Engels op een hoger niveau te tillen. Ze zijn gemotiveerd en hebben internationale ambities. Zo wil de één graag werken bij een internationaal bedrijf en een ander aan een universiteit in Schotland studeren. Juist met dit certificaat zullen ze een stapje voor lopen op de arbeidsmarkt.

Student Esmee Schouten:

Een docent benaderde mij voor dit programma. Ik was meteen enthousiast, want ik vind de Engelse taal erg mooi en het kan van pas komen als ik in de toekomst bij een bedrijf met internationale contacten ga werken. Onze reguliere lessen Engels zijn op A2/B1-niveau en nu wordt ons geleerd om dit te verhogen naar B2.

Heeft deze informatie jou geholpen?

niet goed erg goed