Alfa-college
Hoogeveen

Toekomstige tandartsassistenten geven voorlichting op basisscholen

Eerstejaarsstudenten aan de opleiding Tandartsassistent van het Alfa-college hebben de afgelopen weken voorlichting gegeven aan kinderen in groep 1 en 2 op diverse basisscholen in de regio. De studenten werkten in tweetallen aan dit project, waarin ze aan de hand van een werkkaart een complete gastles op het gebied van tanden poetsen hebben voorbereid.

Docente Marianne Visser-de Bruin is trots op haar studenten. Ze vertelt: “De studenten hebben de hele opdracht zelfstandig opgepakt. Ze hebben zelf basisscholen benaderd en hebben voorlichtingsmateriaal gemaakt, zoals een presentatie, een folder en een certificaat voor de kinderen.”

Roze kleurstof
Iris Warnders (16) uit Zuidwolde en Ilse Lugies (16) uit Dalerpeel hebben samen gewerkt aan dit project. “Het was ontzettend leuk om te zien hoe enthousiast de kinderen aan de slag gingen met onze poetstips. Zo hebben we tot grote hilariteit van de kinderen roze kleurstof gebruikt om tandplak op de tanden zichtbaar te maken. En werden de roze tanden vervolgens uitgebreid gepoetst.”

Ook Nina Kamping (17 jaar) uit Erm en Esmee Cumen (18 jaar) uit Hoogeveen hebben met veel plezier aan dit project gewerkt. “Je leert goed hoe je met kinderen om moet gaan”, zo vertelt Esmee. “Bij het maken van de presentatie heb ik bijvoorbeeld echt nagedacht over hoe het overkomt. Zo hebben we eenvoudig taalgebruik toegepast en veel afbeeldingen laten zien.”

Certificaat
Alle kinderen kregen na afloop, naast een tandenborstel en tandpasta, een poetscertificaat mee naar huis. Het was een leerzame ervaring, zowel voor de toekomstige tandartsassistenten als de basisschoolkinderen.

Heeft deze informatie jou geholpen?

niet goed erg goed