Alfa-college
Assen | Groningen

Locatie Kluiverboom Groningen rookvrij

GRONINGEN - Vanaf februari is onze locatie aan de Kluiverboom in Groningen rookvrij. Studenten en medewerkers die willen roken, kunnen terecht op de boulevard achter het gebouw. Op het schoolterrein, de schoolpleinen aan de voor- en achterkant, mag dus niet meer gerookt worden. Alle mensen die niet roken, hoeven op deze locatie dus niet meer in de rook van een ander te staan.

Volgens een docente van de Kluiverboom is dit een goede zaak. Tot zij in januari dit jaar deelnam aan de cursus ‘Stoppen met roken’ rookte ze 15 sigaretten per dag. “Vroeger vonden we het heel normaal om in restaurants te roken, nu is dat not done. Zo zal dat ook gaan op schoolpleinen. Als ik nu nog wel zou roken, kon ik bij slecht weer overdekt op het schoolplein roken. Maar nu dat niet kan, zou ik zeker minder roken. Ik vind het bovendien verschrikkelijk dat het ondersteunend personeel, onze collega’s, elke dag bulten met peuken weg moeten vegen. Ze roken zelf niet eens! Fijn dat zij dat nu niet meer hoeven te doen!” 

Naast de locatie in sportcentrum Kardinge is de Kluiverboom onze tweede onderwijslocatie die rookvrij is. In de loop van 2018 volgen de andere locaties. Samen met veel grote organisaties zijn we onderweg naar een rookvrije generatie! 

Heeft deze informatie jou geholpen?

niet goed erg goed