Alfa-college
Assen | Groningen | Hardenberg | Hoogeveen

Recordaantal bezoekers Open Dagen

Tijdens de Open Dagen heeft het Alfa-college een recordaantal bezoekers over de vloer gehad. Verspreid over de onderwijslocaties in Groningen, Assen, Hoogeveen en Hardenberg bezochten bijna 5000 potentiële studenten onze school. Dat is meer dan ooit. Uit de enquête die bezoekers nadien invulden blijkt dat zij de Open Dagen van het Alfa-college waarderen met een 8. Ze zijn vooral heel positief over de informatie die ze hebben gekregen, de sfeer op school en de mbo-studenten die ze te woord hebben gestaan.

Uit de enquête blijkt dat bezoekers vooral informatie willen over de sfeer op school, wat je doet tijdens een opleiding, de begeleiding tijdens de opleiding en wat je kunt gaan doen ná de opleiding.

Zeer goede sfeer
De Open Dagen voorzien goed in die informatiebehoefte: ruim 90% van de respondenten geeft aan dat ze de informatie over deze uitstekend vinden.Het eerste wat me opviel was dat er een goeie sfeer was en dat alles duidelijk werd uitgelegd gaf iemand als feedback. De sfeer werd zelfs ‘zeer goed’ beoordeeld door 92% van de respondenten. Informatie over wat je doet tijdens de opleiding werd zelfs positief ontvangen door bijna 95%. Deze respondenten gaven allemaal een ‘goede’ tot ‘uitstekende’ beoordeling.
Inzet studenten
Het Alfa-college zet tijdens de Open Dagen veel studenten in om bezoekers te woord te staan. Dat blijkt een goede keuze, zo vinden de bezoekers: 90% vindt de voorlichting door studenten uitstekend. "Ze konden goed uitleggen hoe de opleiding en de stage er voor hen uitzag. Ze vertelden ook hoe het er op school aan toe gaat en wat ze zelf van de school vinden. Ik weet nu alles wat ik wilde weten", aldus een bezoeker van locatie Kluiverboom in Groningen.

Aftermovie
Was je erbij? Als docent, student of bezoeker? Geniet samen met ons nog even na door het kijken van deze video's.

Bekijk de impressie Open Dagen Groningen, die gemaakt is door studenten van de opleiding Mediavormgever. Of bekijk de video Open Dag Hoogeveen.

Heeft deze informatie jou geholpen?

niet goed erg goed