Alfa-college
Groningen

Studenten kijken over grenzen eigen opleiding

Experimenteren met bioplastic
Tien derdejaars studenten van het Alfa-college in Groningen hebben deelgenomen aan het excellentieproject ‘Werkplaatsleren’. De studenten van de opleidingen specialist mode/maatkleding, mediavormgever, game artist, gamedeveloper en interieuradviseur hebben tien weken, iedere dinsdagavond, aan het project gewerkt.

Ze leerden onder andere om over de grenzen van hun eigen opleiding te kijken en ‘out of the box’ te denken. Ter afsluiting werden hun producten/experimenten woensdag 7 en donderdag 8 februari geëxposeerd op de locatie aan de Boumaboulevard.

Ter inspiratie gingen Xavier de Groot, Emar Waltstra, Jolene Roffel, Dea Halantanu, Tim Bunk, Rutger Klamer, Thijs Pomper, Anoek Pastoor, Sharon van der Sman en Willemijn Veenstra twee keer in de leer bij ontwerpers, een beeldhouwer, filmmaker, leerbewerker en/of fotograaf uit de regio. Op school werden bevindingen gepresenteerd, ideeën bedacht/uitgewerkt en cross-overs tussen opleidingen gemaakt. Ook docenten van verschillende opleidingen werden aan het project verbonden.

Kunstwerk van oude tv’s en experimenteren met bioplastic

De studenten zijn beoordeeld op het proces en niet op het eindproduct. Zo is er een kunstwerk van oude tv’s gemaakt, maar vond een andere groepje duurzaamheid juist interessant en heeft geëxperimenteerd met bioplastic. Docent Tessie van den Brink: “Ik vind het fantastisch dat de studenten allemaal over de grenzen van hun eigen opleiding hebben gekeken. Ze stonden er echt voor open. Je hoopt natuurlijk dat dat gebeurt, maar het is superleuk als het dan lukt.”


Vervolg
Het excellentieproject krijgt volgend jaar een vervolg. De studenten hebben hun netwerk vergroot, (technische) vaardigheden ontwikkeld en het is ook nog een mooie voorbereiding op het hbo.

Heeft deze informatie jou geholpen?

niet goed erg goed