Alfa-college
Groningen

Alfa-college in snert en stamppotsfeer

Klepperende potten en pannen! Cultureel erfgoed, daar zijn we trots op. 24e editie BAUHAUS WK Snertkoken en WK Stamppotkoken bij ons in huis. Bij binnenkomst is het een drukte van jewelste en de heerlijkste geuren komen je tegemoet. In de keuken, maar ook buiten wordt fanatiek gekookt. Een uitdagende klus voor de deskundige jury die de snert en stamppot beoordeeld op smaak, geur, kleur, ingrediënten, hygiëne, tijd, bereiding, presentatie en originaliteit. Nou dat mag gezegd worden, er wordt zelfs Oosterschelde water gefilterd voor de subtiele zilte bite.

Annemarie Heite, spreekbuis van de Groningers als het gaat om aardbevingen is vandaag aanwezig om de prijzen uit te reiken. Dit jaar gaat de zilveren snertslaif jaar naar Ineke Hoeksema uit Hoogezand en de zilveren stamppotlepel naar John Spruit uit Enschede

Wat een leuke dag was het die mede dankzij de studenten van de opleiding Facilitaire Dienstverlening en Horeca die het evenement tot in de puntjes hebben voorbereid. Van een gastvrije ontvangst tot het inrichten van het winkelplein met verkoop- en informatiestandjes. Alles zag er tip top uit. Maar ook studenten van de opleiding mediavormgever zorgden voor beeld en geluid en de security hosts zorgden dat alles vlotjes verliep.

Volgend jaar een lustrum, de 25e editie. We zien er naar uit.

Heeft deze informatie jou geholpen?

niet goed erg goed