Alfa-college
Assen | Groningen | Hardenberg | Hoogeveen

Studenten naar finale Skills Heroes

GRONINGEN/HARDENBERG - Op donderdag 15, vrijdag 16 en zaterdag 17 maart vinden de (halve) finales van Skills Heroes - vakwedstrijden in het mbo - plaats. Zeven van onze studenten uit Groningen en Hardenberg mogen hier hun opleiding vertegenwoordigen.  

“Dat gaat zeker spannend worden! Ik wil graag winnen, maar ik doe mee omdat ik het gewoon superleuk vind om te doen,” vertelt Bas Jonker, student Kok uit Hardenberg. “Mijn passie voor koken begon op mijn tiende. Toen stond ik tijdens de feestdagen altijd met mijn moeder en tante in de keuken. Ik kan er heel veel van mijn creativiteit in kwijt.”

Net als Merlijn de Witte, Joyce Wezeman, Meliantha Zandbergen en Maurijn Hermens werd Bas tijdens de kwalificatieronde van Skills Heroes geselecteerd voor de finale. “Vorige week heb ik de opdracht gekregen, dus ik ben nu druk aan het voorbereiden.” Wijs, want elke finalewedstrijd duurt van donderdag t/m zaterdagochtend, tweeënhalve dag maar liefst! De finales van onze studenten vinden plaats in de IJsselhallen in Zwolle en op het ROC van Twente in Hengelo. Op zaterdagavond is de prijsuitreiking. 

Halve finales
Ook vinden er op 15 en 16 maart nog halve finales plaats. Hier doen twee studenten van Alfa-college Groningen aan mee: Maartje Broerken (Mediavormgeving) en Maurice Benink (Applicatieontwikkelaar). Onder begeleiding van een docent bereidt Maartje zich voor. “Het is voor mij echt een uitdaging. Ik weet niet wat het niveau is van de andere deelnemers, dus dat is spannend. Maar ik heb er heel veel zin in!” 

Iedereen is welkom
Bij alle (halve) finales is iedereen welkom. Je moet je alleen even aanmelden. Kijken is hartstikke leuk. Bekijk hier zelf de sfeerfoto’s van vorig jaar. 

Leuk filmpje
Studenten en docenten van het Alfa-college vertellen waarom Skills Heroes zo leuk is.

Onze deelnemende studenten

Heeft deze informatie jou geholpen?

niet goed erg goed