Alfa-college
Hoogeveen

Leerlingen Stad en Esch bezoeken TechniekExperience in Hoogeveen

Bijna 60 derdejaars vmbo-leerlingen van Stad en Esch uit Meppel bezochten donderdag 22 februari het Alfa-college in Hoogeveen voor de TechniekExperience. In het kader van loopbaanoriëntatie en -begeleiding (LOB) verdiepten zij zich in een mogelijke toekomst in de techniek. De gemotiveerde en enthousiaste vmbo-leerlingen volgden op de locatie KARgo! aan de Stroom workshops Motorvoertuigentechniek en Transport & Logistiek. Aan de Voltastraat gingen ze aan de slag bij de overige technische opleidingen.

Het is voor het derde jaar dat Stad en Esch de TechniekExperience op het Alfa-college bezoekt. Dit schooljaar worden nog meer oriëntatiemiddagen georganiseerd worden voor scholen uit de regio.

Solderen en ontwerpen
In het informatieve deel van de workshops werd leerlingen verteld over het brede aanbod van technische opleidingen waaruit zij kunnen kiezen na het behalen van hun vmbo-diploma. Ook de beroepsmogelijkheden werden besproken. Hierna gingen de leerlingen zelf aan de slag.

Bij ICT ontwierpen de jongeren een website. Studenten Bouwkunde begeleidden de leerlingen bij het ontwerpen van een droomhuis, tijdens de workshop 3d ontwerpen.
Bij Werktuigbouw maakten de jongeren met behulp van diverse machines en gereedschappen een memohouder. Ook bij Elektro- en Installatietechniek werden de handen uit de mouwen gestoken met onder andere solderen.

KARgo!
Op de locatie KARgo! kregen de jongeren inzicht in de wereld van Transport en Logistiek en Motorvoertuigentechniek. Hier werd in het elektropracticum een schakeling gemaakt die ervoor zorgt dat het licht van een auto automatisch aangaat. Ook in de werkplaatsen werden opdrachten uitgevoerd. KARgo! is een uniek leslocatie. In Keuzegids MBO 2018 is de opleiding Transport en Logistiek voor het zesde achtereenvolgende jaar als beste van Nederland beoordeeld. Motorvoertuigentechniek mag zich voor de tweede keer een Topopleiding noemen.

Heeft deze informatie jou geholpen?

niet goed erg goed