Alfa-college
Assen | Groningen | Hardenberg | Hoogeveen

In voorbereiding op Cascaderun, blog

“Het is erg leuk en bijzonder om samen met je collega’s en studenten de Cascaderun te lopen. Dan sta je ineens in je sportbroek samen in het startvak. Allemaal met hetzelfde doel.”

Gerko de Roo werkt al bijna twintig jaar op het Alfa-college in Groningen (locatie Admiraal de Ruyterlaan) waar hij docent en coördinator is van de afdeling Engineering. “Nog maar vijf weken en dan lopen we alweer de Hoogeveense Cascaderun. Een prachtige loop met een super leuke sfeer. Mijn collega’s uit Groningen lopen ook graag in Hoogeveen. Een bijzondere ervaring om met je collega’s en studenten te mogen delen.Ondanks zijn drukke baan en zijn gezin traint Gerko toch gemiddeld drie keer in de week. “Soms loop ik vier keer in de week en soms twee keer. Dat klinkt misschien gemakkelijk maar dat is het zeker niet. Ik heb er plezier in. Het is echt een uitlaadklep voor mij!

Wanneer ik loop geniet ik echt van het buiten zijn. Ik loop graag in de buitendorpen, bijvoorbeeld een rondje in de omgeving van Hoogkerk.Als ik meerdere keren in de week loop, train ik een keer interval, een langere duurloop en kortere snellere looptrainingen. Met die opbouw hoop ik op zondag 15 april op de 10 mijl een mooie tijd neer te zetten.

In maart heb ik twee wedstrijden waar ik aan mee doe. En in april, naast de Cascaderun, loop ik ook de halve marathon in de omgeving van Utrecht. Misschien ga ik na de zomervakantie zelfs wel voor een hele marathon!”

Gerko de Roo,
Docent Engineering Groningen

Wil je Gerko en zijn collega’s aanmoedigen tijdens de Cascaderun? Je herkent iedere Alfa-college deelnemer aan de rode Alfa-college shirts.

Heeft deze informatie jou geholpen?

niet goed erg goed