Alfa-college
Groningen

Alfa-college actief tijdens NLdoet

Vanmorgen deden ruim 50 eerstejaarsstudenten Maatschappelijke Zorg van locatie de Kluiverboom mee aan NLdoet. Ze staken bij zorginstelling ’s Heeren Loo in Bedum de handen uit de mouwen. Er waren veel klussen die opgepakt konden worden. Zo werden diverse tuintjes aangepakt en opgefleurd met bloemen, schoongemaakt, kapotte hekken verwijderd en grof vuil verzameld.

“De cliënten zijn heel oprecht”, vertelde één van de studenten. “Ze zeggen echt wat ze vinden. Wat je ziet is wat je krijgt.”

Ook regiodirecteur Gerda Dekker, opleidingsmanagers en docenten hielpen enthousiast mee. Wat een ervaring om dit met elkaar neer te kunnen zetten. Studenten waren erg onder de indruk van de voorzieningen voor de cliënten in de zorginstelling zoals het zwembad, gymzaal en kinderboerderij.

“Ik heb echt een voldaan en tevreden gevoel over wat we hier hebben kunnen betekenen", zo sprak een andere student.Het is geweldig om te merken hoe blij de cliënten zijn met onze hulp.
Alle vrijwilligers werden voor hun inzet en harde werker beloond. Naast een zakje bloembollen kreeg iedereen een oorkonde als bewijs van deelname.

NLdoet is de grootste vrijwilligersactie van Nederland en wordt jaarlijks georganiseerd door het Oranje Fonds. NLdoet zet vrijwilligerswerk in de spotlights en nodigt iedereen uit om de handen uit de mouwen te steken. Ook op zaterdag 10 maart zijn nog verschillende initiatieven in heel Nederland.

Heeft deze informatie jou geholpen?

niet goed erg goed