Alfa-college
Hoogeveen

Docenten fanatiek tijdens rolstoelbasketbal

Het docententeam Zorg en Welzijn van het Alfa-college in Hoogeveen heeft op donderdag 22 februari ervaren hoe het is om met een beperking te sporten. Een unieke ervaring voor dit docententeam.

Om de affiniteit met de verschillende doelgroepen goed op pijl te houden wordt er veel tijd geïnvesteerd aan het contact met de werkvelden en de doelgroepen. Zo hebben de docenten in november ervaren hoe het is om uit eten te gaan met een visuele beperking. Deze keer werd er onder leiding van ervaringsdeskundige Hans Loupatty zeer fanatiek rolstoelbasketbal gespeeld.

“Het is absolute topsport om op dergelijk wijze sportief bezig te zijn, en dan ervaren wij alleen nog maar het sporten” aldus de rolstoelbasketballende docenten. Sport Drenthe heeft voor deze dag de rolstoelen beschikbaar gesteld.

Afsluitend diner bij Brownies en Downies
Na het sporten werd een heerlijk diner geserveerd bij Brownies en Downies. Dit restaurant in Hoogeveen biedt werkplekken aan mensen met een verstandelijk beperking. En is een stageadres voor veel studenten van het Alfa-college. Een prachtige manier om opgeleid te worden als begeleider in de gehandicaptenzorg.

Heeft deze informatie jou geholpen?

niet goed erg goed