Alfa-college
Hoogeveen

Blog: De Cascaderun is een feest!

“Het publiek langs het parcours van de Cascaderun maakt er altijd een feest van. Dat is zo leuk!“ Docent Ellen van Essen uit Hoogeveen is ervaren hardloopster en loopt natuurlijk ook dit jaar weer mee. Ze vertelt vol enthousiasme over de Hoogeveense Cascaderun.

“Sporten en bewegen is voor mij een basisbehoefte. Ik loop al zeker acht jaar actief hard. Destijds heb ik het samen met mijn vader rustig opgebouwd. Om op gewicht te blijven, fitter te worden en meer grip te krijgen op mijn glucose. Sporten met diabetes is niet altijd makkelijk, maar wel erg belangrijk. Als ik een keer geen zin heb, dan ga ik juist! Of ik doe het iets rustiger aan en ga een stuk wandelen.

Voor de Cascaderun train ik niet specifiek, want ik loop regelmatig het Cascaderun-rondje. Of ik loop een stuk verder. Dan ga ik richting Zuidwolde, door het Faliebergbos.

Hardlopen is voor mij echt een uitlaadklep. Na een drukke dag kan ik zo nog tien kilometer gaan rennen. Even het hoofd leeg maken. Of soms sta ik ook voor zes uur ’s ochtends op, om de dag vol energie te beginnen.Begin je net met hardlopen? Dan adviseer ik om het hardlopen rustig op te bouwen. Let goed op je ademhaling en laat je benen wennen. Train niet vaker dan drie keer in de week. Luister naar je lijf! En gaat het even iets minder, bedenk dan: iedere training is er één! Tijdens het opbouwen kan je best een keertje missen. Maar pak wel door, want anders verlies je je zelfvertrouwen. En nog een tip.. een banaantje voor de wedstrijd!“

Ellen van Essen,
Docent Alfa-college Hoogeveen

Wil je Ellen samen met haar collega's aanmoedigen? Je herkent iedere Alfa-college deelnemer aan de rode Alfa-college shirts.

Heeft deze informatie jou geholpen?

niet goed erg goed