Alfa-college
Hoogeveen

Ronde van Drenthe mede dankzij Alfa-college groot succes

Wat hebben zij een topprestatie geleverd: studenten en docenten van de opleidingen Business Culinair en Haar- en Schoonheidsverzorging. Minstens zo goed als alle wielrenners tijdens de Ronde van Drenthe, van vrijdag 9 maart t/m zondag 11 maart.

De vier rondemissen en de rondemister van het Alfa-college waren drie dagen lang in touw tijdens alle officiële momenten, zoals teampresentatie en huldigingen. De studenten van de horecaopleidingen verzorgden zaterdag voor honderden gasten de volledige catering. Van een kopje soep tot een drie gangen dinerbuffet.

Het waren drukke en lange dagen. Maar wie kan zeggen dat hij de maaltijd heeft mogen verzorgen voor Marianne Vos? Of naast Kirsten Wild, Anna van der Breggen en Bertjan Lindeman heeft gestaan?

Business Culinair
Zaterdagmorgen om 8.00 uur serveerden de studenten in theater de Tamboer de tourrenners koffie/thee. Bij terugkomst stonden er voor de 600 deelnemers soep en (warme) broodjes klaar. Intussen werden de voorbereidingen getroffen voor de verschillende buffetten. Niet alleen voor alle wielrenners en wielrensters, maar ook voor de juryleden, de vrijwilligers en gasten. Een enorme logistieke operatie, die door het team als een geoliede machine ten uitvoer is gebracht.

Dit dankzij de inzet van de studenten en begeleidende docenten. We hebben laten zien wat we als Horeca-opleiding in huis hebben!

Haar- en Schoonheidsverzorging

Aniek Boertien, Iris Bouwmeester, Nicole Schepers, Ellen Oudkerk en Eduard Schepers waren prominent aanwezig en deden professioneel hun werk.
Zij ontvingen als rondemissen en rondemister de honderden gasten voor het buffet en wezen hen de tafels. Tijdens het diner vond de ploegenpresentatie plaats. Op het podium flankeerden zij de ploegen en boden alle renners een attentie aan. Daar sta je dan naast Marianne Vos, Kirsten Wild en Bertjan Lindeman!

Op zondag reden ze vanuit Emmen in de volgwagens mee in de koers. Tijdens de prijsuitreiking in Hoogeveen begeleidden ze de winnaars, overhandigden bloemen en stonden óók op het ereschavot. Een mooi gezicht! Ook vrijdag hebben ze deze taak uitgevoerd, tijdens een wedstrijd in Dwingeloo.

Studenten Haar- en Schoonheidsverzorging verzorgden de visagie en de kapsels van de rondemissen.VIPS
Ruim 600 VIPS volgden zondag in bussen de koersen en stopten op diverse plaatsen om de renners live voorbij te zien komen. Voor alle VIPS was er een goodiebag. De tas hiervoor werd geleverd door het Alfa-college, evenals de polsbandjes, waaraan men als VIP herkenbaar was.

Zo was het Alfa-college drie dagen volop aanwezig en zichtbaar in Drenthe en hebben we weer laten zien hoe we met de regionale samenleving verbonden zijn.

Benieuwd naar een foto verslag? Bekijk deze dan via de Facebook pagina, Alfa-college Hoogeveen.

Heeft deze informatie jou geholpen?

niet goed erg goed