Alfa-college
Assen | Groningen | Hardenberg | Hoogeveen

Finale Skills Heroes mooie ervaring voor studenten

Wat hebben ze hard gewerkt! De vijf studenten die 15, 16 en 17 maart het Alfa-college mochten vertegenwoordigen tijdens de finales van Skills Heroes in Zwolle en Hengelo. Elke wedstrijd duurde maar liefst tweeënhalve dag. Helaas vielen onze studenten niet in de prijzen. 

“Natuurlijk baal ik daar van”, vertelt Bas Jonker, onze student Kok uit Hardenberg. “Maar ik heb drie dagen lekker gekookt, het was supergezellig met iedereen en ik ben een bijzondere ervaring rijker.”Bas zou zo weer mee doen. Winnen is leuk, maar de ervaring is belangrijker. En, alle finalisten horen al bij de beste acht van Nederland, dus winnaars zijn het hoe dan ook. 

Trots
Joyce (Bedrijfsadministrateur) en Merlijn (Directiesecretaresse/managementassistent) eindigden op de 4e plek en vielen dus net niet in de prijzen. “Maar ik gun het de anderen ook heel erg. We waren aan elkaar gewaagd en ik ben trots op wat ik heb bereikt”, aldus Joyce. Zij vond de ervaring enorm gaaf maar ook pittig. “Al die indrukken en de vele mensen die rondlopen en naar je staan te kijken terwijl je aan het werk bent.” Bas: “Ja, na drie dagen werken, was ik ook helemaal gesloopt.”

Begeleiding

Uiteraard werden onze studenten goed begeleid. Riet Pascal, docent op Alfa-college Groningen en de studentbegeleider tijdens de finales in Zwolle: “Ik vind dit geweldig leuk om te doen! Er wordt heel veel gevraagd van onze studenten. Ze hebben ongelooflijk hun best gedaan en ik ben ontzettend trots op ze!”


Kok Bas aan het werk op finaledag 1 @IJsselhallen 


Joyce met twee andere finalisten @IJsselhallen


Verkoopspecialist Meliantha druk bezig met haar moodboard @IJsselhallen


Maurijn, student Bouwtimmeren tijdens finaledag 3 op het ROC van Twente


Merlijn na drie dagen hard werken @Hengelo


Joyce pauzeert met docenten Riet en Tjaldo


Op donderdag vonden er ook nog halve finales plaats in de IJsselhallen waar 2 van onze studenten aan mee deden. Applicatieontwikkelaar Maurice in opperste concentratie. 


Op donderdag vonden er ook nog halve finales plaats in de IJsselhallen waar 2 van onze studenten aan mee deden. Mediavormgever Maartje en een van de andere finalisten zijn druk aan het vormgeven. 

 
 
 
 
 
 

 

Heeft deze informatie jou geholpen?

niet goed erg goed