Alfa-college
Hoogeveen

Studenten Alfa-college lopen warm voor verkiezingen

Het jongerenverkiezingsdebat op het Alfa-college werd dinsdagmiddag 20 maart door vele studenten en medewerkers bezocht. In een bomvol schoolrestaurant gingen politici van CDA, SGP, Christen Unie, GroenLinks, D66, Partij van de Arbeid, VVD, SP en Gemeentebelangen in op een aantal vragen, zoals "Hoe kunnen we jonge mantelzorgers het beste ondersteunen?" en "Hoe maken we Hoogeveen samen veiliger om uit te gaan?". Studenten gaven hun mening via stemknoppen en een aantal mengde zich in de discussies die geleid werden door burgemeester Karel Loohuis.

Met dit debat hoopt het Alfa-college de stemgerechtigde studenten op weg te helpen bij het maken van hun keuze voor de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart. Maar ook wie nog niet mag stemmen wordt op deze manier betrokken bij maatschappelijke onderwerpen.

Een projectgroep van studenten heeft deze week op school aandacht besteed aan het belang van stemmen en de kieswijzer Mijn Stem. Het verkiezingsdebat is georganiseerd in samenwerking met Jong Hoogeveen en Gemeente Hoogeveen.

Heeft deze informatie jou geholpen?

niet goed erg goed