Alfa-college
Hoogeveen

Finalisten Alfa-college Ondernemers Award bekend

“Autowipes” en “Secure BV” zijn de twee Hoogeveense student-ondernemingen die op 25 april a.s. in Hardenberg deelnemen aan de finale van de Alfa-college Ondernemers Award.

Tijdens de voorronde in Hoogeveen koos de vakkundige jury, bestaande uit Ingrid Kraaijeveld (!pet Hoogeveen), Remco van den Akker (De Jong & Laan), Wim Mol (NDC mediagroep) en Jan Wiebing (Adviesgroep Mulderij Verzekeringen) deze finalisten uit 18 deelnemende teams. De aanmoedigingsprijs ging naar ‘The Easy Holder’. Met het instellen van ‘student companies ’wil het Alfa-college het ondernemerschap onder jongeren bevorderen en stimuleren.

In september zijn tweedejaars studenten van de opleidingen Business2HBO en Business Retail gestart met het oprichten van een eigen bedrijf. Vorige week hebben de bedrijven zich moeten verantwoorden aan de aandeelhouders tijdens een aandeelhoudersvergadering. Er werd een toelichting gegeven op de plannen die er zijn en hoe men denkt tot een winstgevende organisatie te komen. De bedrijven hebben zich ook moeten presenteren aan een groot publiek. In een pitch van twee minuten kregen de ondernemers de kans het publiek te overtuigen van hun product of dienst.

Kansrijk product
Volgens het juryrapport onderscheidden de finalisten zich niet alleen vanwege de goede presentatie, maar vooral ook omdat uit marktonderzoek om kansrijke producten gaat met voldoende winstmogelijkheden.

De winnende teams gaan zich nu voorbereiden op de finale van de Alfa-college Ondernemers Award in Hardenberg. Hierin nemen zij het op tegen studententeams van de andere locaties van het Alfa-college. De jury in Hoogeveen bood de winnaars aan om hen verder te begeleiden naar die finale.

Heeft deze informatie jou geholpen?

niet goed erg goed