Alfa-college
Groningen | Assen

Alfa-college overspoeld met aanvragen Koningsspelen

GRONINGEN - Maar liefst 400 studenten Sport & Bewegen van het Alfa-college in Groningen zetten zich op 20 april in voor de Koningsspelen. Zij begeleiden en/of organiseren deze nationale sportdag op 15 basisscholen in stad en provincie. Het Alfa-college is dit jaar overspoeld met aanvragen van basisscholen, waardoor sommige scholen buiten de boot vallen.

“Er zijn nog nooit zoveel verzoeken geweest! En omdat we die niet allemaal konden inwilligen, hebben we vijf scholen teleur moeten stellen. Hoewel we dat liever niet doen, zijn we natuurlijk hartstikke blij met het enthousiasme van de scholen”, vertelt Stijn Brasse, Coördinator Koningsspelen bij het Alfa-college. “Per basisschoollocatie wordt er één klas van ons ingezet en alle klassen waren dit jaar al snel voorzien.”

Positieve ervaringen
Stijn schrijft het enthousiasme toe aan het feit dat steeds meer scholen een sportactiviteit door het Alfa-college laten organiseren.

“Als scholen, organisaties of verenigingen ons eenmaal kennen, dan komen ze vaak terug omdat ze een positieve ervaring hebben gehad.”
Ook voor de studenten is het een mooi evenement om aan mee te werken. De meesten van hen - alle eerstejaars studenten van niveau 2, 3 en 4 - helpen op de dag zelf mee als groeps- of spelbegeleider. Zij assisteren bij de spelletjes met de kinderen en geven de sport- en spelactiviteiten. Voor deze studenten is het evenement onderdeel van het lesprogramma. De hogere jaren kunnen de Koningsspelen gebruiken als examenonderdeel, waarbij zij ook verantwoordelijk zijn voor de organisatie.

Nationale sportdag
De Koningsspelen is een jaarlijkse nationale sportdag voor kinderen, die sinds 2013 bestaat en waaraan het Alfa-college sindsdien bijdraagt. Hiervóór organiseerden basisscholen op eigen initiatief sportdagen rondom Koninginnedag en sinds 2006 worden hierbij al studenten van het Alfa-college ingezet. 

Heeft deze informatie jou geholpen?

niet goed erg goed