Alfa-college
Hoogeveen

Schoolrestaurant ontvangt zilveren Schoolkantine Schaal 2018

Voor de derde keer heeft het Alfa-college in Hoogeveen de zilveren Schoolkantine Schaal van het Voedingscentrum ontvangen. De zilveren schaal wordt uitgereikt aan scholen waar het merendeel van het assortiment in de kantine uit gezonde producten bestaat. Dat is bij het schoolrestaurant van het Alfa-college het geval.

We stimuleren het maken van een gezonde keuze,vertelt Daphne Viswat-Hertog, leidinggevende catering van het Alfa-college in Hoogeveen. “Zo is er een uitgebreid saladebuffet, worden gezonde producten bewust vooraan en op ooghoogte geplaatst en worden ongezondere producten in kleinere hoeveelheden aangeboden. Ook staan de gezonde meepakkers bij de kassa: fruit en water.”

Kantinescan
Het Voedingscentrum helpt bij het uitzoekwerk van gezonde producten. In een digitale kantinescan wordt het assortiment uitgebreid beschreven. Zodra je een wijziging aanbrengt, zie je direct wat dit doet met de eindscore. “Op dit moment scoren we 100% op het basisassortiment en 100% op de uitstraling. Maar we zien op deze manier ook welke verbeterpunten er nog liggen”, aldus Daphne.

Menu

Wekelijks stelt het schoolrestaurant een menu samen met aanbiedingen. Ook in dit menu houdt het schoolrestaurant van het Alfa-college rekening met het aanbod van gezonde producten. Zo wordt er minder vaak gebruik gemaakt van de frituur en wordt de soep van de dag bereid met verse groenten.

Toekomstplannen

Het huidige schoolgebouw van het Alfa-college wordt over twee jaar grondig verbouwd. “Ik hoop dat er dan plaats is voor grotere vitrines om gezonde producten in nog grotere hoeveelheid aan te bieden”. vertelt Daphne.

Succes op andere Alfa-college locaties
Afgelopen dinsdag, op de dag van de Gezonde Schoolkantine heeft het Alfa-college de gouden- en de zilveren Schoolkantine Schaal gewonnen. Het facilitair bedrijf van de Kluiverboom, Kardingerweg en de Boumaboulevard vielen in de prijzen. De kantine van Admiraal de Ruyterlaan is nog in de race voor een Schoolkantine Schaal.

De Gezonde Schoolkantine
De Gezonde Schoolkantine is een langlopend project van het Voedingscentrum in opdracht van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Het doel is een gezonder voedingsaanbod op vo- en mbo-scholen.

Heeft deze informatie jou geholpen?

niet goed erg goed