Alfa-college
Hoogeveen

Uitreiking Wft-certificaten

Docenten Ard Aling en Carlien Bouwhuis reikten maandag de certificaten uit aan de deelnemers van de tweede editie van het Wft-traject (Wet op het financieel toezicht). Een feestelijke bijeenkomst!

Alle deelnemers haalden het Wft basisdiploma en een groot aantal slaagde ook voor Wft Schade particulier. Met deze diploma’s op zak vergroten zij hun kansen op werk in de financiële dienstverlening.
De deelnemers aan de opleiding zijn geselecteerd door de Gemeente Hoogeveen, Gemeente De Wolden, Gemeente Midden-Drenthe, Gemeente Emmen en het UWV.

Met dit initiatief wil men gemotiveerde mensen met een WW-uitkering of bijstandsachtergrond een nieuwe kans geven op de arbeidsmarkt door een gerichte opleiding. In deze lichting, die november 2017 aantrad, hebben tot nu toe 10 kandidaten werk gevonden. Zeven kandidaten zitten in een veelbelovend sollicitatietraject. Via speeddates met uitzendbureaus en werkgevers vallen ook nog vervolggesprekken te verwachten. De opleiding heeft trouwens ook veel gedaan voor het zelfvertrouwen van de deelnemers.

Het Alfa-college is al langer betrokken bij het aanbieden van deze opleiding. Over de gehele looptijd hebben 19 deelnemers het Wft basis behaald en 13 kandidaten Wft schade particulier. De examens zijn met hele goede cijfers afgerond.

De afsluiting met kandidaten, vrienden en familie werd bijgewoond door wethouder Bert Otten, die steeds ambassadeur is geweest voor dit initiatief.

Heeft deze informatie jou geholpen?

niet goed erg goed